Leiger proovib täna siinseid sadamaid (5)

TS Laevad teatas eile, et parvlaev Leiger on viimaks ometi Eestisse jõudmas. Kui kõik kenasti läheb, peaks laev täna hommikupoolikul olema Kuivastu sadamas.

Laeva Eestisse saabumisel tuleb esmalt läbi viia tolliprotseduurid ning ühtlasi kontrollitakse  suursaarte ja mandri sadamate rampide sobivust laevaga. Laeva esimene sihtkoht Eestis ongi Kuivastu sadam, kus täna ajavahemikus kell 6–10 tehakse tolliprotseduurid ja proovitakse rampi. Seejärel on laev kell 10.30–11.30 Virtsus, kust suundub omakorda Heltermaale orienteeruvalt  kell 13–14 rampi proovima ja sealt edasi Rohukülla.

Laupäeva õhtul suundub laev Tallinna, kus laevale paigaldatakse erinevad seadmed, köök, kauplus, WiFi jmt, täiendatakse infograafikat, toimuvad õppused ning läbitakse veeteede ameti ja teiste ametkondade kontroll.

Laeva ristimine toimub 19. detsembril kell 14 Vanasadamas. Rohuküla–Heltermaa liinile tuleb laev eeldatavalt vahetult enne jõule.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 161 korda, sh täna 1)