VII Kihelkonna talvelaulupeol  kõlasid lood nii toas kui õues

LAULULAVAL: Koore juhatab Imbi Kolk.  IRINA MÄGI

LAULULAVAL: Koore juhatab Imbi Kolk.
IRINA MÄGI

Seitsmes Kihelkonna talvelaulupidu tõi kokku umbes 240 lauljat Saaremaalt ja kaugemaltki.

Kihelkonna segakoori dirigent Imbi Kolk ütles Saarte Häälele, et talvelaulupeoga tähistab koor traditsiooniliselt oma sünnipäeva. “Meil on oma tubli sõpruskond Saaremaa kooride näol, kes tõesti ongi osalenud kõikidel talvepidudel,” tõdes ta.

Rahvarohkemaks muutuvad talvised laulupeod aga kaugemalt tulijate toel. Kolk kinnitas, et paljud mandri koorid on Kihelkonna peo vastu elavat huvi üles näidanud ja mitmed neist talvist ilma trotsides ka pika reisi ette võtnud. “Ja väga rahulolevatena lahkuvad, lubades aasta pärast tagasi tulla,” lisas ta.

Kihelkonna segakoori dirigent nentis, et VII talvelaulupidu lõi kindlasti nii osalejate kui ka publiku rekordi: “Siit võib järeldada, et üritus ikka kasvab.» Oma rolli mängivad talvelaulupeo populaarsuses Kolgi hinnangul ka peatsed jõulud. «Kõik ootavad lund ja unistavad jõuludest. Nii ongi siis tore kokku saada ning taas kord laulda ilusaid ja armsaid laule,” lausus ta.

Tänavu sõitsid üle Suure väina Kihelkonnale Tallinna tehnikakõrgkooli kammerkoor, Paldiski segakoor, Võhma segakoor ja Turba naisansambel Cantus. Saaremaa kollektiividest astusid üles Eysysla, Karja segakoor, Kärla külakoor, Kärla koguduse naiskoor, lauluselts Lyra, Lümanda segakoor, Mustjala segakoor Mustel, Taritu segakoor ning Kihelkonna koguduse ansambel Collecta ja Kihelkonna segakoor.

Kui möödunud aastal ei lasknud tormine ilm õues laulda, siis tänavu seda muret polnud. “Saime laulud lauldud nii laululaval, kirikus kui ka kuuse all,” märkis Imbi Kolk. Lisaks lauldi mõned lood ka kellakoja jalamil.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 193 korda, sh täna 1)