KG-s selgusid parimad etlejad (1)

PARIMAD ETLEJAD: Uku Pokk ja Laura-Maria Jõgi. GERT LUTTER

PARIMAD ETLEJAD: Uku Pokk ja Laura-Maria Jõgi.
GERT LUTTER

Kuressaare gümnaasiumis toimunud maakondlikul etlemiskonkursil “Koidulauliku valgel” olid võidukad Uku Pokk Orissaare gümnaasiumist ja Laura-Maria Jõgi Kuressaare gümnaasiumist.

Maakondlikust konkursist võttis osa 17 õpilast. Esitada tuli neil Lydia Koidula ja vabalt valitud eesti autori (kelle looming on olnud avalikkusele kättesaadav trükisena) loomingut. Parimad pääsesid edasi 20. üleriigilisele noorte etluskonkursile “Koidulauliku valgel”, mis toimub 12. detsembril Pärnus.

Žürii liige Urmas Lehtsalu ütles Saarte Häälele, et niisugustel konkurssidel tajub ta alati teatud positiivsust. “Pole enam see aeg, kus tullakse välja, sest peab,” märkis ta ja lisas, et on hea vaadata, kuidas noored inimesed on asjad endale selgeks teinud. Lehtsalu nentis, et nii mõnegi tänavusel konkursil osaleja juures oli näha arengut võrreldes möödunud aastate konkurssidega. “Tihtipeale hakkab välja tulema ka õpetajate joon või omapära ja võib arvata, kes teda juhendanud on,” lausus ta.

Noorema vanusegrupi võitja Uku Poki puhul tõi Lehtsalu välja, et tema esitus oli usutav: “Tema puhul oli tunne, kui ta jutustust luges, et ta räägiks nagu iseendast.”

Laura-Maria Jõgi esituse juures rõhutas Lehtsalu tema väga head diktsiooni ja tempo valikut ning samuti huvitavat leidu. Jõgi esitas nimelt katkendi Hando Runnelilt “Väravahingede kriiksumist kuulnud”.


Tulemused

Noorem vanuseaste (5.–9. klass)

 • Grand prix – Uku Pokk, OG, juhendaja Maret Aardam
 • Laureaat – Kirke Medri, SÜG, juh Rita Ilves
 • Laureaat – Raina Kolk, Kuressaare Vanalinna kool, juh Kadi Tänav (Tänak)
 • Eripreemia – Kennet Puiestee, SÜG, juh Rita Ilves
 • Eripreemia – Tiina Tilts, Salme PK, juh Tea Merivald

Vanem vanuseaste (10.–12. klass)

 • Grand prix – Laura-Maria Jõgi, KG, juh Merle Rekaya
 • Laureaat – Katrin Kurvits, SÜG, juh Sirje Kreisman
 • Laureaat – Alice Berens, KG, juh Marit Tarkin
 • Eripreemia – Paul-Mark Pihl, SÜG, juh Rita Ilves
 • Eripreemia – Sandra Rohulaid, Leisi KK, juh Inna Krotman

Žüriisse kuulusid

 • KG vilistlane Martin Õisnurm, Kuressaare muusikakooli õppealajuhataja Veikko Lehto, KG raamatukogu juhataja Urve Aedma, Aste klubi juhataja Triino Lest, Salme rahvamaja juhataja Maire Sillavee ja Saaremaa teatri näitleja Urmas Lehtsalu.
Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 619 korda, sh täna 1)