Lossi tänaval KAS-masin

Masina valmistanud Jaanus Hiis (vasakul) ja Sergei Jasjukevitš on koos idee autori Merit Karisega lõpetanud masina paigaldamise. MERIT KARISE

Masina valmistanud Jaanus Hiis (vasakul) ja Sergei Jasjukevitš on koos idee autori Merit Karisega lõpetanud masina paigaldamise.
MERIT KARISE

Kuressaares Lossi tänava majade 11 ja 13 vahele eile paigaldatud masin turgutab inimesi sisekaemusele ja annab kogu järgneva talve jooksul tasuta vastuseid kõikidele kas-küsimustele.

Masina idee autor Merit Karise ütles Saarte Häälele, et ta käib kogu aeg Lossi tänavat mööda tööle ja koju ning kõige põnevamad kohad on kolm kitsast vahekäiku majade vahel. Eriti Lossi 11 ja 13 vahel.

“Alati vaatan ja tuleb tunne, et mis seal on. See on eikellegimaa, pimedus, sügavik. Põnev, salapärane. Natuke hirmus ka,” selgitas ta. Külaskäik Tartu kunstikooli kolleegi, Saaremaa juurtega Jaanus Hiisi stuudiosse, kus ta leedvalgustitega plaate teeb, tõi Karisele valgustuse, et vahekäiku peab tulema jah/võib-olla/ei masin.

Masina panid kokku Jaanus Hiis ja Sergei Jasjukevitš firmast LedCraft, rahaliselt toetas projekti Kuressaare linn. Masin on üleval kuni märtsini 2017 ja Karise sõnul on seda soovitav külastada pimedal ajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 582 korda, sh täna 1)