Orissaare gümnaasiumi ajaloo- ja kirjandusnädal

Orissaare gümnaasiumis toimus 7.–11. novembrini kooli 70. sünnipäevale pühendatud ajaloo- ja kirjandusnädal, mida korraldatakse juba aastaid ja mille eesmärk on suurendada õpilaste huvi nende ainete vastu.

Nädala jooksul toimusid nuputamisvahetunnid, mälumäng 5.–12. klassile ja maastikumäng 1.–11. klassile. Nuputamisvahetundides lahendasid õpilased ülesandeid, mille olid koostanud ajalooõpetaja Ivo Maripuu, eesti keele ja kirjanduse õpetajad Juunika Hõbenael ja Katrin Kirs ning kooli logopeed Reet Saulin. Nuputamisvahetundides võis osaleda nii individuaalselt kui ka meeskonnana.

Esmaspäeval pärast 2. tundi oli kõigil huvilistel võimalik kirjutada etteütlust, mille oli koostanud õpetaja Katrin Kirs. Parimad olid Carita Püssim 4. klassist, Eliis Kurvits ja Triinu Rajanok 6. klassist ning Anna Kirs 9. klassist.

Ajalooõpetaja Ivo Maripuu korraldas õpilastele kooli ajalool põhineva mälumängu. Muu hulgas tuli õpilastel piltidelt ära tunda meie 70-aastase kooli ajalooga seotud isikuid, teada, mis nime kandis OG mereklassi õppelaev ja kellele on pühendatud kooli sammassaalis seisev büst. Põhikooli parimad olid 9. klassi õpilased Karina Teesalu, Karmen Kaljuste ja Uku Pokk. Gümnasistidest olid tublimad 10. klassi õpilased Kaire Looris, Hermo Laidmaa ja Danel Tiitma.

Reedel 6. tunni ajal suundusid klasside viieliikmelised võistkonnad maastikumängule. Võistkonnad said valida sisemaastikumängu, traditsioonilise maastikumängu ja nutimaastikumängu vahel. Maastikumängud korraldasid ja viisid läbi 11. klassi õpilased, keda juhendas õpetaja Katrin Kirs. Parimad olid 5., 6. ja 3. klassi võistkonnad.

Ajaloo- ja kirjandusnädala raames oli võimalik kuni 21. novembrini kujundada Orissaare gümnaasiumi jõulu­kaart. Emakeelepäevani jätkuvad kooliga seotud mälestuste kogumise ning intervjuude ja videote tegemise võistlused.

Ann Kärner ja Miina Hõbenael, Orissaare gümnaasiumi abituriendid

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)