Ö-ülikool ootab!

50-aastasetele ja vanematele inimestele mõeldud väärikate ülikool on Saaremaal populaarne, sel õppeaastal registreeris end koguni 272 õppurit. Ka nooremad teadmistehuvilised on meie poole pöördunud sooviga loengutest osa võtta, ent seni polnud see mitmel põhjusel võimalik.

Nüüd on ette valmistatud uus, peamiselt gümnaasiumiealistele suunatud Ö-ülikooli loenguprogramm, kuhu on registreeruma oodatud ka täiskasvanud.

Loenguteemad puudutavad erinevaid eluvaldkondi, aitavad kuulajaid oma karjääri kujundamisel, on mitmekesised ja silmaringi avardavad. Nii näiteks kirjutab jurist Uno Lõhmus teema “Kas privaatsust saab kaitsta?” kohta nii: “Privaatsuse all mõistetakse kõige üldisemalt inimese õigust otsustada, kellele ta enda kohta andmeid annab. See puudutab igasuguseid andmeid, nt tervise, intiimelu kohta, samuti oma tegemiste, suhete, veendumuste kohta. Tänapäeval annab infotehnoloogia võimaluse koguda ja töödelda tohutul hulgal andmeid. Riik kogub, äriühingud, ka üksikisikul on võimalus teiste järgi luurata. Siit tekivadki küsimused: kas privaatsust on enam võimalik kaitsta, kas ta väärib kaitsmist jne. See oleks väga lühike ülevaade probleemidest.”

Homme, 1. detsembril kell 18.30–20 toimub Saaremaa ühisgümnaasiumi auditooriumis (Kuressaares Hariduse 13) loeng teemal “Kuidas olla atraktiivne?”. Lektor on Tartu ülikooli turunduse õppetooli juhataja Andres Kuusik.

Loeng toimub Ö-ülikooli raames, oodatud on nii gümnasistid kui ka täiskasvanud huvilised. Gümnasistidel on loengust osavõtt tasuta, teistel 5 eurot, maksta saab kohapeal sularahas või ülekandega.

Registreerimine ja info aadressil yks@tt.ee ja telefonil 52 24 499. Avaloeng toimus tänavu 6. oktoobril, viimane loeng on tuleva aasta 30. märtsil. Kokku on programmis 12 loengut, mis toimuvad SÜG-i auditooriumis kell 18.30–20. Neile gümnasistidele, kes võtavad osa vähemalt üheksast loengust, väljastab Tartu ülikooli teaduskool tõendi.

Ö-ülikooli loenguprogrammi korraldab Oesel Studium MTÜ.

Maie Meius, Oesel Studiumi tegevjuht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)