Saaremaa meestele kodus kaks kaotust

Saaremaa meeskond sai nädalavahetusel Kuressaare spordihoones mängitud Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste esiliiga kahes kohtumises 0 : 3 ja 2 : 3 kaotuse.

“Oleme nädalavahetusel teenitud ühe punkti üle õnnelikud, sest olid rasked mängud ning õppimist on meil veel kuhjaga,” võttis Asko Esna kaks kodumängu kokku.

Laupäeval tunnistati valitseva meistri TTÜ/Kiili 3 : 0 paremust. Saarlased alustasid laupäeval hästi, juhtides esimeses geimis 8 : 2. Vastased jõudsid esimest korda viigini seisul 24 : 24 ja võitsid avavaatuse 28 : 26.

“Me läksime peale ja mingid asjad õnnestusid. Aga meestel tekib kiirelt rahulolu ja kui lastakse veidi lõdvaks, on asjad käest ja ega me sealt enam üles tulnudki,” selgitas Asko Esna.

Teist geimi valitses täielikult tiitlikaitsja. Nad said ette 13 : 7 ja 20 : 13 ning võitsid 25 : 19.

Kolmandas geimis jagus tasavägist mängu seisuni 13 : 13, siis sai TTÜ ette ja võitis 25 : 20.

“Numbriliselt võib-olla paistab, et panime vastu, aga ma ei ole oma meeskonna mänguga üldse rahul, kuigi vastane oli tugev ja tegi oma asju korralikult,” rääkis Esna. Treeneri sõnul peavad mehed õppima väljakul ka kannatama, sest ei ole nii, et vastane annab niisama punkte. “Üle tüki aja oli meil jälle kodumäng ja mõni mees mõtles üle,” leidis ta.

Pühapäeval kulges Saaremaa meeskonna kodumäng Neemeco SK vastu üles ja alla ning nii oldi taas sunnitud tunnistama külaliste 3 : 2 paremust. Kuressaare spordihoones alustati jälle hästi ja esimene geim võideti 25 : 15 ning paljudele tundus, et võit on kindel.

Paraku lisas vastane kaitsemängus ja servis juurde ning võitis kaks järgmist geimi 26 : 24 ja 25 : 21. Neljas geim kuulus tulemusega 25:17 taas võõrustajatele. Viies, otsustav geim kulges Neemeco dikteerimisel. Pooled vahetati nende eduseisul 8 : 6 ja lõppnumbrid olid Neemeco kasuks 15 : 9.

“Mäng oli natuke Ameerika mägede moodi, aga kui meil tuleks kõik ideaalselt välja, siis keegi ei mängiks esiliigas,” tõdes Asko Esna, lisades, et vastane õppis meeskonda tundma.

Esna sõnul tuleb osata võita ja osata ka kaotada. “Me peame ise olema teatud kohtades kindlamad,” märkis ta.

“Kui oleme ise kõik hästi teinud, aga vastane toob palli ikka ära, siis on seal suur varu. Neljandas geimis tegime seda ideaalselt, kui aga jääme jänni, saab vastane lihtsamaid punkte ja see hakkab kohe mehi sööma.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 222 korda, sh täna 1)