Ratsutajad võistlesid koolisõidus

26. novembril toimus Saare ratsakeskuses hobuste koolisõiduvõistlus “Eggersmann Eesti koolisõit 2016”.

Koolisõit on äärmiselt keeruline spordiala, kus ratsanikul tuleb esitada etteantud skeem ning iga esitatud elemendi eest annavad kohtunikud hindepunkte. Kuigi Saaremaal koolisõiduga pikalt tegeldud ei ole, oli osalejate arv suur ning kohal sellel alal maakonna parimad ratsanikud ja hobused. Päeva jooksul tehti 37 starti.

Esimene, lihtsaim skeem oli mõeldud noortele hobustele ja noortele ratsanikele. Esimesed kaks kohta noppis Seeder Horses OÜ-d esindav Sandra Hints hobustel Jerry von Seeder ja Fernando von Seeder, kolmas oli Kaie Kallus Lord Leol Saare ratsakeskusest.

Keskmise raskusega skeemis võttis kaksikvõidu Muhus Tihuse talus treeniv Maria Vanatoa hobustega Armas ja Cumberra, kolmanda koha sõitis välja Sandra Hints Hinoa B-l.

Raskeimas skeemis võidutses taas Maria Vanatoa samadel hobustel, kuid seekord oli parem Cumberra ja Armas leppis teise kohaga. Kolmanda koha võitis Sandra Soomre Tika talust.

Jaagup Kallas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 180 korda, sh täna 1)