Alaliidud jagasid meie spordirahvale tunnustust

MELU SADAMAS: Maailmameistrivõistlused tõid Roomassaare sadamasse mitme välisriigi võistlejaid. EGON LIGI

MELU SADAMAS: Maailmameistrivõistlused tõid Roomassaare sadamasse mitme välisriigi võistlejaid.
EGON LIGI

Mitu alaliitu võttis eelmisel nädalal hooaja kokku ja autasustas parimaid ning pärjatute hulgas on ka palju saarlasi.

Eesti jahtklubide liit võttis pidulikult kokku möödunud purjetamishooaja, tänas purjetamise olümpiadelegatsiooni ja sponsoreid, autasustas EJL-i purjetamise Eesti meistrivõistluste, EJL-i avamerepurjetamise Eesti karika ning Melges 24 klassi parimaid, jagas teenetemärke ning kuulutas välja aasta parimad.

Aasta tegu on tänavu Saaremaal kõrgetasemeliselt läbi viidud Zoom8-klassi maailmameistrivõistlused. EJL-i teenetemärgi pälvisid jääpurjetamise Monotüüp-XV klassi Euroopa meistrid Ott Kolk ja Juhan Kolk, samuti purilaudur John Kaju.

Tänak ja Mõlder aasta rallipaar

Reedel tõmmati Saku suurhallis 700 inimese osalusel joon alla tänavusele autospordiaastale. Gala Eesti Autospordi Tähed on traditsiooniline hooaja lõpetamine, kus autasustatakse meistri- ja karikavõistluste esikolmikuid, tänatakse toetajaid ning antakse üle rändkarikad ja eriauhinnad. Õhtu tipphetk oli 2016. aasta parimate autosportlaste väljakuulutamine.

Aasta rallipaari tiitli said Ott Tänak ja Raigo Mõlder. Karl Siitani nimelise rändauhinna “Parim rahvusvaheline tulemus rallil” (Poola ja Wales’i MM-ralli teine koht) said samuti Ott Tänak ja Raigo Mõlder. Igo Rätsepa nimelise rändkarika “Parim seeriaauto ringrajal” sai Andre Kiil (selle aasta Eesti meister klassis BMW 325 Cup).

Aasta parimad kuulutas reedel välja ka Eesti kergejõustikuliit. Naistest teenis autasu Ksenija Balta, meestest Gerd Kanter. Aasta treeneri nimetuse pälvisid kõigi parimateks valitud sportlaste treenerid. Auhinna said Indrek Tustit ja Andrei Nazarov.

Urve Vakker on spordielu edendaja

Eesti maakondade spordiliite ühendava Eestimaa spordiliidu Jõud koosolekul valiti 2016. aasta tegijad. Tunnustuse pälvisid aasta tegijatena kolmes maakondlikus kategoorias Saaremaal noorte­treener Andres Laide, kohaliku spordielu edendaja Urve Vakker ja piirkondliku spordisündmusena Saaremaa Kolme Päeva Jooks.

Aasta tegijaks 2016 sai Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring.

Tänavuse aasta tegijate tunnustused antakse üle 11. detsembril Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimuval EMSL-i Jõud 70. aastapäeva tähistamisel.

Meeskondade treenerid valisid Eesti meeste jalgpallimeistrivõistluste esiliiga B aasta parimaks mängijaks FC Elva ründaja Jürgen Kuresoo, Sander Laht FC Kuressaarest sai küsitlusel teise koha. 7.–11. olid Margus Rajaver, Maarek Suursaar ja Karmo Paju kahe punktiga ning 12.–15. Reio Alt, Mikk Rajaver ja Elari Valmas ühe punktiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 179 korda, sh täna 1)