Toidupank ootab vabatahtlikke appi (6)

 

Kõik 14 toidupanka üle Eesti kutsuvad vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel 9. ja 10. detsembril – registreerumine on alanud ning valida on 45 erineva kaupluse vahel.

Selle aasta viimased toidukogumispäevad detsembri teisel nädalavahetusel kaasavad seekord kokku enam kui 800 inimest, kes aitavad kahe päeva jooksul viie erineva kaupluseketi 45 kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia. Avatud on registreerumiskeskkond osale.toidupank.ee, kust on leitav osalevate poodide nimekiri, vahetuste ajad ning saab ülevaate sellest, mida vabatahtlikuna teha tuleb.

Tegusaks mõneks tunniks ootavad toidupangad poodidesse appi kõiki, kes tunnevad soovi jõuluajas midagi head ja toredat korda saata. Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või grupina – näiteks koos pere, sõpruskonna või kolleegidega. Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad 3-4 tundi. Üldiselt toimub tegevus poodides mõlemal päeval kell 12-19. Meeskondade suurused on kauplustes erinevad, koosnedes kolmest kuni 12 inimesest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot ning aitavad kokku koguda annetatud toidukauba.

Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup jõuab puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 560 korda, sh täna 1)