Noored teadlased kogunevad SÜG-is

PRESIDENDI KÄEPIGISTUS: Indrek Peili jaoks on president Toomas Hendrik Ilveselt saadud eripreemia senistest suurim tunnustus. Foto: Arno Mikkor

Saaremaa ühisgümnaasiumi 10. miniteaduspäevadel astub ettekandega üles ligi 30 noort üle Eesti. Ligi pooled neist on Saaremaalt. Eile alanud ja täna jätkuva teadusürituse korraldaja Indrek Peili sõnul osaleb teaduspäevadel õpilasi 6. klassist kuni gümnaasiumi lõpuni välja.

Ettekandmisele tulevad uurimused erinevatest valdkondadest. Osa neist on varem avaldatud, osa mitte. Uurimistöid on nii loodusest, majandusest, füüsikast, keemiast kui ka koduloost, perekonnast ja keelest.

Peili sõnul kuulutatakse täna õhtul välja ka tublimad, kuid päristeadlastest koosneva žürii tagasisidet kuulevad kõik ning see on tavaliselt positiivne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 153 korda, sh täna 1)