UUS! Kuressaare jahisadamast leiti uppunud mees (2)

Uppunu leidis oma võrke vaatamas käinud kalur Kaido Tiit. Foto: Maanus Masing

Uppunu leidis oma võrke vaatamas käinud kalur Kaido Tiit.
Foto: Maanus Masing

Pühapäeva hommikul toodi Kuressaare jahisadamas merest välja uppunu. Politsei andmeil oli tegemist 1964. aastal sündinud mehega, kes pärit Läänemaalt. Mees oli Koluvere hooldekodu elanik.

Uppunu leidis sadama tagumises nurgas oma võrke vaatamas käinud kalur Kaido Tiit. “Võrgud jooksevad mul seal paralleelselt ja nii ta seal oli, teisel pool võrke,” kirjeldas Tiit.

Tema sõnul silmanud ta juba eemalt, et võrkude läheduses on vees tume kogu, nõnda arvanud ta esiti, et ehk on hüljes võrkude kallal. Siis aga pani ta tähele, et kogu juures on ka midagi valget.

Taskus oli rohtude nimekiri

“Hing ei andnud rahu, jäi kripeldama ja läksin vaatasin lähemalt,” tunnistas ta. Kogule lähenedes oli aga näha, et tegemist on inimesega, seega helistas kalur kohe päästekeskusesse.

Kaido Tiidu sõnul ei saanud mees ilmselt väga ammu uppuda. Ta tõdes, et ta pole küll asjatundja, kuid uppunu väljanägemise järgi võis see juhtuda ehk kas täna hommikul varem või äärmisel juhul eile õhtul.

Tiit nentis, et mees oli pigem lühemat kasvu ja habetunud, heledate pükstega, kingad olid tal jalas, ent sokke polnud. “Taskus oli tal kollane lipik või retsept – rohtude nimekiri,” rääkis Kaido Tiit. See võis olla abiks mehe isiku tuvastamisel.

Päästeameti Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja ütles Saarte Häälele, et neile tuli teade uppunu leidmise kohta hommikul kell 10.03. Sündmuskohale tõtanud päästjad tõid uppunu paadiga kaldale ning andsid edasi politseile.

Politseist kinnitati Saarte Häälele, et kell 10.10 teatati politseile Kuressaares Tori tänava juures, kaldast umbes 15 meetri kaugusel veest leitud uppunud mehe surnukeha kohta. Hukkunu isik on tuvastatud ja tegemist on 1964. aastal sündinud mehega.

“Esialgsel välisel vaatlusel kehal vägivalla tundemärgid puuduvad ja surnukeha saadetakse edasi kohtuarstlikule lahangule,” ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak. “Teadaolevalt oli uppunud mehe näol tegemist ühe Läänemaa hooldekodu elanikuga ehk mitte kohalikuga,” lisas Gonjak.

Ennegi hooldekodust lahkunud

Teadaolevalt lahkus 52-aastane mees Koluvere hooldekodust reede õhtul. Teda küll otsiti, kuid tulemusteta.

“Ta on ka varem korduvalt niiviisi asutusest lahkunud,” nentis politsei pressiesindaja. Mees võis hääletades mõne auto peale saada ja nõnda Kuressaarde välja jõuda. Miks just siia, pole teada.

Tegemist on sel sügisel juba teise uppumisega. Veidi vähem, kui kuu aja eest jäi Vätta poolsaare lähedal merel kadunuks mõrda tühjendama läinud 61-aastane Vaivere mees Paavo Rahnel, kes on siiani leidmata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 302 korda, sh täna 1)