Reostus röövis perelt joogivee (5)

Lääne-Saare vallas Kellamäe külas Jõekääru talus elav pere ei saa kasutada oma kaevuvett, kuna kolibakterisisaldus selles ületab lubatut 142-kordselt. “Ei julge ennast isegi pesta,” ütles pereisa Peep Saabas, kelle jaoks oli kaevureostus äärmiselt ebameeldiv üllatus, kuna veel kolm aastat tagasi võetud veeproov oli korras. Kahe väikelapsega pere käib praegu joogi- ja pesuvett toomas Astest, pereisa elukaaslase ema juurest.

Probleemi uurimisel ilmnes, et reostus tekkis siis, kui talu ligidal asuvas Irase kraavis voolas vesi. Kraav saab Saabase sõnul alguse Aste soost. Saabas arvas, et vald võiks korraldada proovide võtmise kõigist ümberkaudsetest kaevudest. “Ehk on reostus siiski lokaalsem ja leitakse lähemalt üles,” sõnas ta. Lisaks saaksid inimesed teada oma joogivee kvaliteedi, sest ega suurem osa oma kaevu kasutajatest ei tea, mida nende vesi sisaldab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 708 korda, sh täna 1)