Lugejafoto kehutas ehitajad kiivreid kandma (3)

Saarte Hääle neljapäevases “Päevapildi” rubriigis ilmunud tööohutusnõuete rikkumisele vihjava lugejafoto põhjal alustas tööinspektsioon samal päeval järelevalvemenetlust ja kontrollis ette teatamata Kärla rahvamaja ehitusplatsi.

Tööinspektsiooni inspektor Rein Nelis tuvastas, et neljapäeval oli tööandja kõigile töötajatele kaitsekiivri väljastanud ja kontrollimise ajal kandsid neid kõik.

Kaitsekiivri kandmine ehitusplatsil on kohustuslik piirkondades, kus tööprotsessist tulenevalt on peavigastuse oht, nt töö kõrgel paiknevatel töötamiskohtadel, töö redelitel ja tellingutel, tellingute püstitamine ja lahtivõtmine, töö tõsteseadmete, sh kraana, tööpiirkonnas.

“Kahjuks ei jõua kõigile ehitustöölistele sageli kohale, et kandes kaitsekiivrit kaitseb ta eeskätt omaenda tervist ehitusel esinevate ohtude eest,” märkis Nelis.

Kärla rahvamaja ehitab AS Tesman.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 840 korda, sh täna 1)