Seitsmel saarlasel kaheksast oli veresuhkur normis

Normist kõrgem veresuhkru tase mõõdeti Kuressaares Saare Selveris 13 protsendil kohalkäinutest ja neil paluti täpsustavateks uuringuteks pöörduda oma perearsti poole.

13. novembril mõõdeti Selverites üle Eesti veresuhkru taset tasuta, et pöörata tähelepanu 2. tüüpi diabeedile. Eesti diabeediliidu teatel tuvastati mõõtmistel enam kui 19 protsendil inimestest normist kõrgem veresuhkru tase.

Eesti diabeediliidu esindaja Ulvi Tammer-Jäätese sõnul käis Saare Selveris oma veresuhkru taset mõõtmas 79 inimest, kellest üle poole olid naised (54). Noorim veresuhkru mõõtmise vastu huvi tundnu oli 15- ja vanim 85-aastane.

20. detsembril toimub Kuressaares Meri hotellis diabeedile pühendatud infopäev, mida korraldab MTÜ Diabeedispetsialistid, muu hulgas tuleb seal juttu ka diabeedist silmaarsti pilgu läbi. Kohapeal mõõdetakse soovi korral silmasisest rõhku ja vastatakse küsimustele. Lisaks saab mõõta veresuhkrut ja vererõhku. Üritus on tasuta.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 214 korda, sh täna 1)