Lümandas toimus sõpruskohtumine memoriinis

Viimased neli aastat on sõpruskohtumistel kohtunud kolm kooli – Mustjala, Kihelkonna ja Lümanda. Alustasime 2012 ja siis toimusid Mustjalas sisekergejõustiku võistlused. 2014 lisandusid Kihelkonna algklasside teate- ja pallimängude päev ning Lümandas memoriin – mälumäng.

10. novembril lisandusid Mustjala ja Lümanda koolile esmakordselt Kärla ja Aste kooli esindus. Toimus sõpruskohtumine memoriinis-mälumängus.

Neljaliikmelistel võistkondadel tuli tunda Eesti sportlasi, mõistatada viktoriiniküsimusi. Kaks esimest ülesannet olid pühendatud merekultuuriaastale: tuli loetleda merega seotud liitsõnu (meremees, meremaal, merekultuur jne) ja veega seotud spordialasid.

Ühes ülesandes pidi palli viskama ja samal ajal tuli nimetada erinevaid spordivahendeid. Laual oli mitmesuguseid kooli- ja sporditarbed ning pärast paariminutilist vaatamist tuli neid loetleda. Üks keskne katsumus oli pantomiimi järgi kujutatavate sportlike tegevuste äraarvamine. Näiteks: veemotosportlasel on edukas start, siis mootor jupsib ja lõpuks ta ikkagi võidab või siis hobuste takistussõidus on tõrge ja siis võistleja jätkab takistuste ületamist. Nii sai kokku kaheksa erinevat võistlusala.

Kogu kohtumine oli väga tasavägine ja toimus punkt-punkti heitlus. Võitjana väljus Lümanda esindus (Lauri Truuman, Iris Piirsalu, Egert Oll, Kristi Tuuling). Neile järgnesid Kärla, Mustjala ja Aste võistkond. Kohtunikena tegutsesid Tiio Penu, Reet Laht ja koolide kehalise kasvatuse õpetajad Kai Vahter ja Maret Arge. Ülesanded oli koostanud Urve Vakker.

Kõik koolid tunnistasid, et oli meeleolukas kohtumine. Eestis ja ka Saaremaal toimub küll klassikaline spordimälumäng Bumerang, kuid see on põhikooli õpilastele raske pähkel ja sobib pigem tõelistele mälumängufännidele. Meie eesmärk oli veidi “mälu teritada” ja lõbusamas võtmes mälumängu mängida.

Lümandas toimub memoriin taas aasta pärast, teise veerandi alguses.

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)