Ansamblite festival tõi lusti lastele

PEREKOND SAAR: Sutu küla Salu talu pereansambel ehk teisisõnu perekond Saar festivalil esinemas. Pereisa Karlis (vasakul), pojad Laur Osvald ja Karel Martin, pereema Kristi. IRINA MÄGI

PEREKOND SAAR: Sutu küla Salu talu pereansambel ehk teisisõnu perekond Saar festivalil esinemas. Pereisa Karlis (vasakul), pojad Laur Osvald ja Karel Martin, pereema Kristi.
IRINA MÄGI

Orissaares toimunud viies pereansamblite festival pakkus esinemislusti ennekõike lastele, kes koos emade ja isadega publiku ette astusid.

Esimesena häälestas ennast lavale minekuks perekond Talvist. Pereisa Mario, kes Orissaare ja Laimjala mail teada-tuntud ettevõtja, hindas festivali korraldajaid kõrgelt, öeldes, et siin ei hinnata niivõrd mänguoskust, vaid lihtsalt elatakse üksteise esinemistele kaasa. Pere pesamuna Jost köitis publikut oma laulmisoskusega. Jost, kes käib koolis küll Tallinnas, veedab kõik koolivaheajad Saaremaal.

“Kaks pala, mida esitame, ongi seotud poiste õpingutega muusikakoolis. Eks me oleme neid lugusid harjutanud ka, aga enne lavale minekut on ikka väike ärevus sees,” rääkis Mario.

Iga esinenud ansambel oli omanäoline. Esmakordselt nägid pealtvaatajad ja teised osalejad esinejate hulgas ka teisest rahvusest esinejat. Itaallase Eduardo Narbona pereansambel, kuhu kuulusid peale Eduardo enda tema elukaaslane Anniki Aruväli, lapsed Loona-Maria ja Ida-Mari, teenis publikult vägeva aplausi.

Riina Juul vioolal ja tema lapselaps Teiko Reinik (kitarr ja laul) esitasid hingedekuusse sobivaid palu. “Valisime just niisuguse repertuaari, mis oleks hingedekuule kohane,” märkis Orissaare muusikakooli viiuliõpetaja Riina Juul. Festivali idee väljapakkunud Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu pole oma pereansambliga kunagi kõrvale jäänud. Nüüdki sai publik nende etteastet näha ja kuulda.

Puhkpillimuusika kõlas festivalil Salu talupere ansambli esituses. On ju pereisa Karlis Saar tunnustatud õpetaja, kes õpetab oma õpilastele seda, kuidas “torudest” helisid välja võluda.

“Tore ja asjalik ettevõtmine, mis peresid ühendab. Tuleme siia edaspidigi heameelega,” lubas Sutu küla Salu talu perenaine, muusikaõpetaja Kristi Saar. Perepojad, Pihtla kooli poisid Karel Martin ja Laur Osvald “trikitasid” pille puhudes isa Karlisega koos publikule. See andis esinejaile sära juurde.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 386 korda, sh täna 1)