UUS! Saaremaa toetas ühinemist üheks vallaks. Osales vaid 5,8% (TÄIENEB) (19)

Täna lõppenud ühinemisküsitluse tulemusena oli enamus oma arvamuse avaldanutest poolt ühe valla tekkele vahendas Aktuaalne Kaamera. Valdade lõikes olid vastu vaid Torgu, Pihtla ja Salme vallad. Osalusprotsent oli oodatult väike, jäädes valdades keskmiselt vaid 5,8% juurde. Suurim protsent oli Torgu vallas, kus arvamust avaldas üle 17 protsendi nimekirjadesse kantutest. Kuressaares seevastu oli osalusprotsent vaid napilt üle 2%.  Omavalitsuste kaupa oli osalusprotsent järgmine: Mustjala 3,9; Leisi 7,7; Valjala 5,8; Kuressaare 2,4; Torgu 17,7; Salme 10,2; Laimjala 6,7; Kihelkonna 5,6; Orissaare 6;2;Pihtla 5,66 ja Lääne-Saare 3,62.
Saarte Häälele on teada ka osade valdade detailne hääletustulemus. Salmel olid poolt vaid 29%. Kuressaares oli poolt 56% ; Pihtlas 47%; Orissaares 58%; Laimjalas 55%; Kihelkonnal 63 %; Torgus 39%.
Kuressaare linnapea Madis Kallas ütles AK-le, et vähemalt enamus oli jaataval seisukohal. Vastupidine tulemus oleks volikogud pannud raskesse olukorda.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 181 korda, sh täna 1)