Suusakuur läbi: nädala lõpus suusad taas kuuri

LUMI EI TAKISTA: Antti Adoson ja paljud teisedki talvel kettaid kappi ei jäta. MAANUS MASING

LUMI EI TAKISTA: Antti Adoson ja paljud teisedki talvel kettaid kappi ei jäta.
MAANUS MASING

Kuressaares ja mitmel pool mujalgi Saaremaal on terviserajad praegu veel suusatajate päralt, kuid nädala lõpuks ennustatakse juba soojakraade ja sula.

Linna piirkonnas on suusarajad sisse sõidetud Kuressaare tervisepargis ja Kudjape–Upa terviserajal. Suusatajaid võis eile kohata ka linna ümbritsevatel kergliiklusteedel. Veebilehel Terviserajad.ee teavitas tervisepargi rajameister 8. novembril: “Eile ja täna oleme üritanud raja alust tihendada, lund on veel vähevõitu, aga kehvema suusaga saab vabatehnikas suusatada.”

Musumänniku disc-golfi pargis heideti eile endiselt kettaid, suusatamise jälgi seal polnud. Antti Adoson tõdes, et kettad kipuvad küll lume sisse ära kaduma, kuid suuremat probleemi sellest pole. Nimelt on mängijad kettad enamasti nime ja numbriga varustanud ja nii jõuavad need tihtipeale omanikuni tagasi. “Pargi külastatavus on kolmesajakordselt suurenenud, enne jalutati siin ainult koerte ja kassidega,” lisas ta, viidates, et Musumänniku terviserada leiab pärast ketasgolfi korvide paigaldamist oluliselt rohkem kasutust.

Pöide terviserajale oodatakse seevastu suusatajaid. Rajameister teavitas Terviserajad.ee keskkonnas juba esmaspäeval: “Terviserajal me praegu ainult suusatame. Võimaluste kohta info pidevalt täieneb. Hoia käsi pulsil! Lumeperioodil on disc-golfi rada suletud.”

Karujärve terviserajal sõideti mootorsaaniga viie kilomeetri pikkune ring sisse nädala algul. Sealne rajameister andis teada, et suure rajatraktoriga ei kannata veel peale minna, kuna lumi on üsna õhuke. Vabatehnikas sõita peaks aga võimalik olema.

Riigi ilmateenistuse kaardi järgi oli eile Uue-Lõves lumikatte paksus 26 cm. Paksem lumekiht kattis Ida-Saaremaad ja õhem saare läänepoolset osa. Laupäevaks lubab ilmateenistus ühte kuni kahte soojakraadi. Öösel võib tulla ka nõrk lörtsisadu. Pühapäeval ja esmaspäeval näitab sooja kuni kolm kraadi ja pole välistatud, et saartel tuleb ka veidi vihma.

Norra ilmaportaali yr.no ennustuse kohaselt on Saaremaal täna kuni neli külmakraadi ja puhuvad põhjakaarte tuuled 2–4 m/s. Laupäeval pöördub tuul läände, hommikupoolikul on veel paar kraadi külma, kuid keskpäevast hakkab soojenema ja läheb sulaks. Pühapäeval on yr.no kohaselt juba kolm kraadi sooja, ilm on pilvine. Terve järgmise nädala peaksid Saaremaal valitsema aga soojakraadid, reedel ja laupäeval sajab vihma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 527 korda, sh täna 1)