Kihelkonna hooldustöötajad Eesti paremate hulgas (3)

Üleriigilisel kutsevõistlusel oma oskused proovile pannud Kihelkonna valla hooldekodu hooldustöötajad Leili Mesila ja Mare Jüris saavutasid neljanda koha.

20. oktoobril Iru hooldekodus toimunud kutsevõistlusel osales 14 võistkonda 13 hoolekandeasutusest.

Parimad selgitati nelja ülesande põhjal. Esimene ülesanne tuli võistlejail lahendada kahekesi tegutsedes, järgnes kolm individuaalset ülesannet.

Paarisülesandena tuli Mesilal ja Jürisel vahetada paremast kehapoolest halvatud inimesel voodi- ja ihupesu. Hinnati koostööd, omavahelist suhtlemist ja suhtlemist kliendiga, samuti abivahendite kasutamist.

Seejärel individuaalselt võistelnud Mare Jürisel tuli täita kolm ülesannet: õigesti käsi desinfitseerida, pime inimene lauda saata ja teda hommikusöögil juhendada ning liikumisvõimetule kliendile mähe valida.

“Hinnati neid teadmisi ja oskusi, mida hooldustöötajal igapäevatöös vaja läheb,” tähendas Kihelkonna hooldekodu juhataja Ave Väli.

Nii individuaalselt kui ka meeskondlikult olid seekord kõige tugevamad Iru hooldekodu töötajad. Üldkokkuvõttes pälvis asutuste lõikes teise koha MTÜ Elupuu. SA Koeru Hooldekeskus tuli tasavägises punktiarvestuses kolmandale ja Kihelkonna hooldekodu neljandale kohale.

Ave Väli ei teadnud veel eilegi, et Kihelkonna hooldekodu esindus oli neljanda koha pälvinud. Juhataja jaoks tuli nii kõrge koht meeldiva üllatusena. “Kohapeal nimetati ära vaid esikohale tulnu ja märgiti, et kõik teised olid tublid,” lausus Väli.

“Võistlejate väga head ettevalmistust ja ühtlast taset näitab asjaolu, et teist ja neljandat kohta jäi lahutama vaid 3,3 punkti,” tõdes Eesti sotsiaalasutuste juhtide nõukoja juhatuse esimees Rünno Lass.

10-liikmelisse žüriisse kuulusid Tallinna tervishoiu kõrgkooli, Ida-Tallinna keskhaigla õendus- ja hooldusabi kliiniku ning kaheksa hoolekandeasutuse töötajad.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 853 korda, sh täna 1)