KG Väike Teatriõhtu seekord läbi ja lõhki krimihõnguline

“KAMARAJURA”: Teatriõhtu juhatas sisse 8.c klassi etendus. Pildil vasakult Kristiina Kuusk ja Mariliis Kindlam. MAANUS MASING

“KAMARAJURA”: Teatriõhtu juhatas sisse 8.c klassi etendus. Pildil vasakult Kristiina Kuusk ja Mariliis Kindlam.
MAANUS MASING

Kuressaare gümnaasiumi Väikesel Teatriõhtul astusid üles kõik põhikooli 7.–9. klassid ehk kokku üheksa klassi.

KG eesti keele ja kirjanduse õpetaja Merle Rekaya ütles, et ise kirjutasid näidendi kõik kaheksandad klassid ja 9.b. Ülejäänud dramatiseerisid oma loo kriminaalromaanide põhjal. Nimelt oli õpilastel valida, kas nad kirjutavad näidendi ise või toetuvad mõnele kindlale teosele. Selleks oli kooli raamatukogus välja pandud näitus raamatutest, millest õpilased said inspiratsiooni ammutada.

Kuni 15 minuti pikkusi etendusi hindasid Leelo Laus, Lelet Aavik, Gunnar Usin, Kateriine Püüa (11.a) ja Karoliina Tammel (11.a). Ürituse peakorraldaja oli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Heidi Truu. Väikese Teatriõhtu traditsioon sai alguse 1999. aastast, kuid teatrit tegid noored koolis juba varemgi.

KG Suur Teatriõhtu, kus astuvad üles gümnaasiumiõpilased, leiab aset 17. novembril. Pühendatud on see tänavu Kuressaare Eesti Seltsi 130. aastapäevale.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 253 korda, sh täna 1)