Riigikogu avaldas Rõivase valitsusele umbusaldust (1)

Riigikogu avaldas eile umb­usaldust peaminister Taavi Rõivasele, mis tähendab ko­gu valitsuse tagasiastumist.

Keskerakonna, Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikmete algatatud umbusalduse avaldamise poolt hääletas 63 saadikut. Umbusalduse vastu hääletas 28 ja erapooletuid ei olnud.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on Reformierakonna koalitsioonipartnerid valitsusliitu lõhkudes valetanud avalikkusele ja temale. Tema sõnul eitasid SDE ja IRL-i poliitikud kõnelusi opositsiooniga uue valitsuse loomise üle.

Rõivas lükkas tagasi väited, nagu võiks uus Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ja IRL-i valitsus olla Eesti jaoks julgeolekuoht. “Päris kindlasti ei nimeta mina uut võimalikku valitsust julgeolekuohuks,” vastas Rõivas erakonnakaaslase Ants Laaneotsa küsimusele. Küll aga viitas ta Mihhail Lotmani ja Mart Laari kriitikale selle kohta, et IRL võib minna ühte valitsusse sotside ja Keskerakonnaga, kellest viimasel on koostööleping Venemaa võimuerakonnaga.

KE, IRL-i ja SDE esimehed Jüri Ratas, Margus Tsahkna ja Jevgeni Ossinovski alustasid eile konsultatsioone uue valitsuse moodustamiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)