Mehed krattisid põllufirmadelt mitu tonni kütet (1)

Eile toimus Kuressaare kohtumajas eelistung, kus nelja noormeest süüdistati põlluühistutelt vähemalt viie tonni kütuse varastamises.

Kriminaalasja eelistungil määrati istungite toimumisajad. Lääne ringkonnaprokuratuur esitas noormeestele süüdistuse korduvates sissetungimistes põllumajandusühistute tanklatesse ja sealt kütuse varastamises.

Süüdistuse kohaselt tungiti tänavu veebruaris ja märtsis kolm korda sisse ühte Lääne-Saare vallas asuvasse põllumajandusühistu tanklasse ning kahel korral varastati sealt kütust (kolmandal korral tanklas paraku kütust ei olnud). Tekitatud kahju suurus on 750 eurot.

Ühel korral võtsid sissetungimisest osa Kert Reinhold (20), Johannes Jürisson (19) ja Raigo Ruttu (27). Ülejäänud kahes episoodis on süüdistus esitatud vaid Kert Reinholdile ja Armin Ruusele (22), keda süüdistati ka märtsis Orissaare vallas toimepandud kütusevarguses. Toona võeti tanklast kütust ligi 670 euro väärtuses.

Johannes Jürisson sai süüdistuse veebruaris koos teise noormehega Lääne-Saare vallast 380 euro väärtuses kütuse varastamises, Armin Ruuse sai lisaks süüdistuse pidevas juhiloata sõitmises.

Kriminaalasja eeluurimise viis läbi Lääne prefektuur ja seda juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur. Korduva sissetungimise ja grupis toimepandud varguse eest näeb karistusseadustik süüdimõistmise korral ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse. Pideva juhiloata sõitmise eest terendab kas rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 935 korda, sh täna 1)