Kuressaare taidlusrühmad veetsid kultuurikeskuses lõbusa mereteemalise omaperepäeva

RAHULOLEVAD PEOLISED: Laua taga istuvad Piret Õisnurm, Heinika Esko, Siim Esko ja Karl Eik Rebane.  MAANUS MASING

RAHULOLEVAD PEOLISED: Laua taga istuvad Piret Õisnurm, Heinika Esko, Siim Esko ja Karl Eik Rebane.
MAANUS MASING

Kuressaare kultuurikeskuses toimus laupäeva õhtul traditsiooniline omaperepäev, peo tõmbas tänavu käima trummar Reigo Ahven.

Kuressaare Kultuurivara juhiabi-projektijuhi Eena Margi sõnul on omaperepäev Kuressaare kultuurikeskuses kooskäivate taidluskollektiivide iga-aastane piduõhtu. “Kollektiive on meil palju,” märkis ta, lisades, et need kõik mõistagi täies koosseisus omaperepäeval esindatud ei olnud. Kohale oli tulnud siiski üle saja inimese, nende seas ka külalisi väljastpoolt linna taidluskollektiive. “Seekord oli meil linnarahvast ka. Mina jäin väga rahule ja mulle tundus, et kõik külalised olid ka väga rahul,” lausus Eena Mark.

Ta lisas, et küll erinevate nimede all, aga sarnast pidu on peetud tõenäoliselt kultuurimaja algusaastatest saadik: “Nii kaua kui kultuuri siin majas tehtud on ja tänavu saab juba 49 aastat täis.»

Tänavuse omaperepäeva teema oli inspireeritud merekultuuriaastast, millele viitas ka paljude peoliste riietus ja kultuurikeskuses uksed avanud sadamakõrts. Peole andis hoogu Reigo Ahven. “Ta oli meil tõeliselt hea leid. Inimesed tulid ilusti kaasa ja lõpuks oli kõigil mingi trumm või müra tekitav asi käes,” oli Mark esinejaga, kes ka rahvast kaasas, rahul. Tantsuks mängis duo Väliharf.

Rahvatantsurühmadest käivad Kuressaare kultuurikeskuses koos Piiprellid (juhendaja Eena Mark), Keeris (juh Kalle Kadarik), Kadrid (juh Virge Varilepp), Ritsikas (juh Merle Sillavee), Eideratas (juh Eena Mark) ja Marleen (juh Merle Silla­vee).

Samuti on Kuressaares linnaorkester (dirigent Matis Männa) ja mitu laulukoori, kes omaperepäevast tavaliselt osa võtavad: Helin (dir Mai Rand), Eysysla (dir Veikko Lehto), Lyra (dir Anita Kangur), Piret (dir Marika Mets), Saaremaa meeskoor SÜM (peadirigent Ester Soe) ja vokaalansambel Kanarbik (juh Reet Lõugas).

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 344 korda, sh täna 1)