Koplimäe mahetalu on kliimasõbralik ettevõte

koplimaeKonverentsil “Toit ja kliimamuutus” kuulutas Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskus eile välja kliimasõbralikud ettevõtted, kelle tegevus aitab kliimat kaitsta ja kliimamuutusega kohaneda.

Auhinna “Kliima sõber 2016” pälvis Rimi Eesti ja toidupanga kõrval ka Saaremaa maheettevõte Koplimäe Mahetalu, kus tegutsevad Marju ja Olev Müür (fotol).

“Koplimäe mahetalu on hea näide väärtuspõhisest lähenemisest ettevõtlusele – teha seda hästi ja nii, et ei koormataks keskkonda. Lisaks kasutatakse ettevõttes päikeseenergiat,” ütles konkursi korraldaja Lauri Tammiste SEI Tallinnast.

Koplimäest sai mahetalu 1999. aastal. Mahepõllumajandusliku majandamise kasuks otsustati seetõttu, et oli soov elada oma perega puhtas keskkonnas ja süüa puhast toitu. Põldude vahel hoitakse rohuriba, mis pakub elupaiku paljudele kasulikele putukatele, sh tolmeldajatele. Suur osa on teavitustööl – alates 2006. aastast võetakse talus vastu huvilisi ja vabatahtlikke.

“Iga väike asi loeb – kui suudame igas meie talu külastanud grupis panna kasvõi ühe inimese vastutustundlikumalt mõtlema, on see juba suur asi,” on Marju Müür veendunud.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 213 korda, sh täna 1)