Kes väärivad Saaremaal kultuurkapitali preemiaid? (1)

Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp ootab 21. novembrini ettepanekuid, kes väärivad 2016. aasta kultuuripreemiaid.

Kandidaate võivad esitada kõik isikud ja organisatsioonid ning ühele preemiale võib esitada ainult ühe kandidaadi korraga. Selleks tuleb Saaremaa ekspertgrupile esitada vabas vormis ettepanek või taotlus, milles peavad olema kirjas: lühike kirjeldus kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest; kandidaadi tutvustus ja andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-post). Ettepanekuid oodatakse aadressil saaremaa@kulka.ee.

Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia eesmärk on maakonna kultuuritegelaste tunnustamine ja Hendrik Krummi mälestuse jäädvustamine. Kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas pikka aega tegutsenud väljapaistvaid loomeisikuid, kultuurielu edendajaid ja kollektiive.

Kultuuripreemia “Kultuuripärl” eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordivaldkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumust. Kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel.

Elutööpreemia eesmärk on tunnustada isikut tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse eest. Kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas pikaajaliselt tegutsenud väljapaistvaid loomeisikuid ja spordielu edendajaid.

Aastapreemia eesmärk on tähtsustada, tunnustada, tõsta esile ja tutvustada üldsusele kultuuri- ja sporditöös silma paistnud inimesi ja kollektiive. Kandidaadiks saab esitada Saare maakonna tublisid koorijuhte, tantsujuhte, muusikuid, kunstiga tegelejaid, käsitöölisi, kultuuri- ja spordikollektiive ning kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 332 korda, sh täna 1)