Riigikogu liikmed tulid vabatahtlikult vabatahtlikele appi (2)

Riigikogu liige Kalle Laanet keetis Leedris kadakasiirupit ja Urve Tiidus ladus puid.

Eile osalesid mitmed riigikogu liikmed üle Eesti vabatahtlikena erinevate ühenduste tegevuses. Saaremaal lõid kaasa Kalle Laanet ja Urve Tiidus.

Laanet osales Saaremaa Kodukandi Leedri külaseltsi tegemistes. “Toorainet korjame praegu,” ütles riigikogu liige Saarte Häälele eile päeval. Nimelt oli kavas koos siirupi-emandatega kadakasiirupi keetmine. Selleks oli aga enne vaja kadakaoksi noppida.

Laanet selgitas, et laiemas plaanis oli päeva eesmärk aru saada, kuidas inimesed erinevates piirkondades elavad. “Inimesed, kes tahavad leida endale tegevust ja olla ettevõtlikud, need selle ka leiavad ja saavad maal elamisega väga hästi hakkama,” lisas ta.

Vabatahtliku töö pole Laanetile võõras. Mõni aasta tagasi sai temast abipolitseinik. «Olen võtnud endale ülesande, et vähemalt kaks korda aastas käin ikka [abipolitseinikuna] väljas,» lausus ta. Viimati võis Laanetit abipolitseinikuna näha esimesel koolipäeval, 1. septembril.

Urve Tiidus osales vabatahtlikuna Saaremaa Kodukandi Kõljala külaseltsi tegemistes ja tõttas seejärel appi Külasema külaseltsile. «Algul oli kohtumine külaseltsi rahvaga ja siis tegime suure puudeladumise talgu,” rääkis Tiidus päevast Kõljalas. Riigikogu liikme vastuvõtja, Kõljala külaseltsi juhatuse liige Veeve Kaasik ütles, et päev oli töine ja põnev. Riigikogu liikmega kohtuma ja koos puid laduma tuli ligi 20 seltsi liiget.

Kaitseminister Hannes Hanso lubas appi minna Saaremaa Kodukandi Külasema külaseltsile Muhus, kuid mitte 4. novembril, vaid natuke hiljem. Siis on koos külarahvaga kavas talgud.

Saarlasest kultuuriminister Indrek Saar oli eile abiks Tapa vabatahtlike keskusel, kus oli kavas Rutka matkaraja korrastamine või halva ilma korral Tapa kultuurikoja ruumide ettevalmistamine kapitaalremondiks.

Üle Eesti käisid riigikogu liikmed abiks veel näiteks muuseumi pildikogu korrastamisel, abipakkide jagamisel. Samuti tehti tööd loomade varjupaigas ja pakuti põnevat tegevust vaimupuudega noortele.

Riigikogu liikmete vabatahtlikku päeva vedas Eesti külaliikumine Kodukant koostöös vabatahtliku tegevuse võrgustikuga. Ühistegemist toetasid siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 486 korda, sh täna 1)