Ott Tänak ja Raigo Mõlder taas MM-sarjas poodiumil

SUPERTULEMUS: Raigo Mõlder ja Ott Tänak tegid suurepärast sõitu ja hoidsid rallifänne pinevil terve nädalavahetuse. Ralli võidust jäi neil lõpuks puudu vaid kümme sekundit. TIMO ANIS

SUPERTULEMUS: Raigo Mõlder ja Ott Tänak tegid suurepärast sõitu ja hoidsid rallifänne pinevil terve nädalavahetuse. Ralli võidust jäi neil lõpuks puudu vaid kümme sekundit.
TIMO ANIS

Rehvitootja DMACK-i meeskonna Ford Fiestaga sõitvad Ott Tänak ja Raigo Mõlder saavutasid Walesi MM-rallil suurepärase teise koha, kusjuures viimasel võistluspäeval võitsid nad kõik kuus ja üldse kokku kaksteist kiiruskatset.

Walesi ralli võitsid endale maailmameistritiitli juba eelmisel rallil kindlustanud Sebastian Ogier ja Julien Ingrassia, kes sõidavad Volkswageniga. Kolmandana lõpetasid Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul Hyundail, kaotust liidrile kogunes neil 1 minut ja 35,4 sekundit.

Tänakut jäi Ogier’st lahutama lõpuks kõigest 10,2 sekundit. Ralli esimesel päeval sissesõidetud ja teisel päeval hoitud edu kahanes pühapäeval küll jõudsalt, kuid Ogier näitas piisavalt häid aegu liidrikoha säilitamiseks. Esimese päeva järel oli Tänaku vahe liidriga 37,3 sekundit ja teise päeva lõpus 33,8 sekundit.

50. katsevõit

Reedel võitsid eestlased kolmanda ja neljanda kiiruskatse ning laupäeval oldi kiireimad avakatsel ning 12., 13. ja 14. katsel. Pühapäeval oldi võidukad kõigil kuuel katsel, kusjuures viimase, 22. katse võidu eest teeniti kolm boonuspunkti. Seega saadi Walesi ralliga punktiarvestusse juurde 21 punkti. Viimase katse võit oli märgilise tähendusega ka selle poolest, et see oli Tänaku 50. katsevõit WRC-s.

Facebook’i fännilehel kirjutas Ott Tänak, et neil on tänavu olnud mitmeid raskeid rallisid, kuid nüüd oldi tagasi kruusal. “Õigemini pigem mudas, kus meie rehvid töötasid väga hästi, nii et mina ja Raigo nautisime võistlust terve nädalavahetuse,” lisas ta, viidates Walesi mudastele ralliradadele. Tänak märkis, et reedel oli neil mõningaid probleeme, see oli väga pikk päev, mis raske nii autole kui ka rehvidele. Laupäeva hommikust alates leiti aga väga hea rütm ja sõideti edukalt lõpuni välja. “Suure­pärane nädalavahetus meile ja kogu meeskonnale. Järgmine peatus Austraalia,” lisas Tänak. Austraalia ralli algab 17. novembril.

Jätkab MM-sarjas

Viimase kiiruskatse lõpus ütles Tänak Ralliraadiole, et ootab juba järgmist aastat. Nimelt kinnitas ta nädalavahetusel Ralliraadiole, et sõidab MM-sarjas ka tuleval hooajal. Seda, kas ta hakkab sõitma M-Spordis, Tänak veel ei kinnitanud, kuigi sellele viitavad mitmed asjaolud. “Jah, ma saan aru, et ma olen õige inimene, kellelt järgmise aasta kohta küsida, kuid ma ei tea veel. Aga ma sõidan järgmisel aastal küll, ärge selle pärast muretsege,” lausus saarlane Ralliraadiole antud intervjuus.

DMACK-i rallimeeskonna juht Dick Cormack ütles, et Tänaku ja Mõldri tulemus oli DMACK-i jaoks ääretult oluline, eriti kuna tegemist oli meeskonna jaoks MM-sarja koduralliga. “Me demonstreerisime tootjatele ja võistlejatele, kui palju oleme selle hooaja jooksul arenenud. See tulemus on meie väikese, kuid pühendunud meeskonna suure töö tulemus. Ja muidugi, oivaline esitus Otilt ja Raigolt,” lisas Cormack.

29-aastase Tänaku jaoks oli see neljas poodiumikoht WRC klassis. 2012. aastal oli ta Itaalias kolmas, mullu Poolas kolmas ja tänavu teine.

Enne viimast rallit on saarlased MM-sarja üldarvestuses 82 punktiga 8. kohal. Vahetult nende ees on Mads Ostberg 94 ja Jari-Matti Latvala 110 punktiga. 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)