Mitmekülgse mehe hobid (1)

SEENIORMEHED: Saaremaa seeniormeeste klubi juhatuse liikmena on Ants Kangur (vasakul) andnud oma panuse nii klubi asutamisse kui ka tegutsemisse. Rein Jakobson püüab osaleda igal üritusel, sedakorda külastatakse Luksusjahti. MAANUS MASING

SEENIORMEHED: Saaremaa seeniormeeste klubi juhatuse liikmena on Ants Kangur (vasakul) andnud oma panuse nii klubi asutamisse kui ka tegutsemisse. Rein Jakobson püüab osaleda igal üritusel, sedakorda külastatakse Luksusjahti.
MAANUS MASING

Ants Kangurit teatakse-tuntakse ennekõike kui seltsielu eestvedajat, kes puhus hinge sisse Saaremaa seeniormeeste klubile. Antsul, kes on tegev ka Kuressaare pensionäride ühenduses ja Saaremaa merekultuuri seltsis, on aga veel mitu hobi.

 

Üldiselt arvatakse, et kui inimene pensionile jääb, siis on tal lõpuks aega oma hobide jaoks. Ühegi hobita inimest on raske leida, mitme harrastusega tegelejaid on palju, Ants Kangur on üks neist.

Aktiivne mees on mitme seltsi ja ühenduse liige. Kuressaare pensionäride ühenduse korraldatud reisidel on Ants istunud bussis giidi toolil ja jaganud seletusi ühe või teise paikkonna kohta. Ta ei ole kutseline giid, ekskursioonijuhi roll on üks ta hobidest.

Tunamullusel turismireisil Lätti sai reisiseltskond Antsult kuulda riigi ja selle elanike kohta infot, mida pole trükitud üheski raamatus ega teatmeteoses.

Meri ja meesteklubi

“Ma olen Lätis nii palju käinud ja lätlastega suhelnud – Põlmeri firma toodangut turustasime suures osas Lätimaale. Ka praegu ostavad lätlased meie tooteid ning oma kogemuste põhjal võin küll sellise marsruudi kokku panna, mida turismikataloogides pole,” räägib Ants.

Saaremaa merekultuuri seltsi liikmena on Ants ammutanud teadmisi ja kogemusi sellest, mis merendusse puutub. Tema oma sõnul on merendus ta lemmikvaldkond.

Ühest või kahest ühendusest Läänemaal sündinud ja kasvanud nüüdsele saarlasele aga ei piisa. Aasta hakul kutsus ta seeniormehi seltsitegevuses osalema. Mõttekaaslasi leidus ja peagi saab Saaremaa seeniormeeste klubi aastaseks.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 697 korda, sh täna 1)