Mõrda tühjendanud kalur jäi Kasti lahes kadunuks (+GALERII) (9)

NUKKER PILT: Paavole kuulunud roheline Kasse paat leiti Vätta poolsaare lähedalt merelt kummuli ja veeti kaldale. MAANUS MASING

NUKKER PILT: Paavole kuulunud roheline Kasse paat leiti Vätta poolsaare lähedalt merelt kummuli ja veeti kaldale.
MAANUS MASING

Vätta poolsaare lähedal jäi kolmapäeval kadunuks 61-aastane Vaivere mees Paavo Rahnel, kes siiani leidmata.

“Ta läks tõenäoliselt mõrda kontrollima ja paati sikutades käis lihtsalt kummuli. Mõrra sees oli kolm hüljest ka, nii et sellise raskuse all ei ole üldse raske ümber käia,” ütles koos Paavoga tihti koos merel käinud Vello Salong, kes sõbra kadumisest päästekeskusele kolmapäeva pärastlõunal teada andis ja ise otsingutest osa võttis.

Mehele kuulunud Kasse leiti Vätta poolsaare lähedalt merelt kummuli. Samuti leiti Tirbi nina rannast Rahnelile kuulunud müts ja saapad.

“Saapad võis ta selle tõttu jalast ära võtta, et nendega ei anna ujuda, ehk siis püüdis ise kaldale pääseda,” arvas Vello Salong.

Kalameest läksid otsima politseijaoskond oma päästjatega ja Pihtla vabatahtlikud. Kella nelja paiku liitus otsingutega kopter, kuid kella kuueks õhtul polnud meest leitud ja otsingud tuli selleks päevaks lõpetada.

Eile ennelõunal võis Laheküla rannas näha politseiautot, kust hoiti pingsalt silma peal meres tegutseval tuukril. Vello Salong sõnas, et tuul on otsinguteks sobiva suuna võtnud ning loodetavasti aitab see Paavo leidmisele kaasa.

“Ta oli kohusetundlik kalamees, kandis ikka päästevesti seljas, mitte ei hoidnud lihtsalt paadis. Eriti kui üksinda mere peale läks,” rääkis sõber Vello. Kolmapäeval tal siiski tõenäoliselt vesti seljas ei olnud.

Ettevõtja Mihkel Undresti abiga saadeti merepõhja kammima tuuker, kes sondeeris läbi madalama vee, kuid tulemusteta. Undrest ütles, et kolmapäeval räägiti Pihtla vallavanema Jüri Saarega läbi tuukrite otsingutesse kaasamine ning nüüd oodatakse lisaks veel Abrukalt Saaremaa vabatahtliku merepääste kummipaati.

“Praegu on otsimas käinud üks tuuker, järgmises etapis läheb juba kaks korraga. Aktiivsed otsingud jätkuvad,” kinnitas ta.

Pihtla vallavanem Jüri Saar ütles, et esialgu taheti tuukrid kohale tuua mandrilt, kuid Undrest tuletas meelde, et tuukreid on Saaremaalgi. “Pihtla pritsumehed olid esimesena sündmuspaigas, aga neil puudub merepäästeks vajalik varustus. Nüüd halvenevad ka ilmaolud iga tunniga, nähtavus halveneb ja eks see raskendab otsinguid,” märkis Saar.

Vallavanema sõnul on kadunud kalamees selles piirkonnas olnud saagi poolest kindlasti üks kõvemaid kalureid.

“Ta oli küll naaberküla Vaivere elanik, aga merel oleme temaga aastaid kohtunud, Kasti lahes ta ikka toimetas ja siin Sutu pool samuti. Väga kurb sündmus, ei oskagi selle kohta kohe muud moodi öelda,” sõnas vallavanem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 843 korda, sh täna 1)