LUGEJA KIRI: Kas pean oma kassi hukkama? (33)

11 aastat tagasi võtsime lastele lemmikloomaks kassi. Loom on nõuete kohaselt kastreeritud ja kiibitud. Kass elab toas, aga käib ka õues.

Nüüd siis kirjutab Lääne-Saare vald ette, et kassi tohib õue viia ainult nööri otsas. 11-aastast kassi ei õpeta enam nööri otsas jalutama. Kas seda ei nimetata mitte loomapiinamiseks? Kus on nüüd loomakaitse? Kas pean oma lemmiklooma hukkama, et mitte trahvi saada? Muidugi on õigus oma arvamusele neil inimestel, kel on südame asemel kivi ja kes ei armasta loomi.

Ka meie pere leiab, et ei ole õige sööta hulkuvaid kasse – muidu tekivad kassikolooniad, kes levitavad haigusi. Kellele aga terve ja korralikult hooldatud kass halba teeb?

Mul on küsimus: kas kassid elavad ainult Lääne-Saare vallas? Pole ju kuulda, et teistes valdades oleks selliseid haigeid otsuseid tehtud. Usun, et vallas on palju suuremaid muresid, millega tegeleda. Hea küll, paneme kõik kassid puuri. Aga siis peaks Aste alevikus ringi lendavad hakiparved ka nööri otsa panema – roojavad nad ju autod, elamute aknad ja õues kuivava pesu täis.

Teeme Saaremaa looma- ja linnuvabaks, siis pole ka probleemi!

Aste aleviku elanik

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 008 korda, sh täna 1)