Saarlased Eesti künnivõistlustel

Kosutav oli lugeda künniuudist Tõnu Posti edust. Hea, et olite kogunud ka varasemaid saarlaste saavutusi künnivõistlustel. Uudise viimane lause selle kohta, nagu poleks saarlased künnivõistlustel täiskasvanute arvestuses profikündmises kunagi osalenud, annab mulle võimaluse täpsustada.

Olen kogunud Eesti künnivõistluste statistikat (1965–2014), mis on avaldatud trükises Kivi Sahka 2015. Kuna korraldajad pole avaldanud (viimasel 25 aastal) kõiki protokolle, on ka andmed mittetäielikud.

Austusena Saaremaa põllumeestele leidke ruumi avaldada Eesti künnivõistlustel varasematel aastatel esikolmikusse tulnud kündjate tulemused. 1971. ja 1972. aastal saavutas Auleid Põlluäär Sõrve sovhoosist künnimeistrite võistlusel 3. koha. 1984. ja 1987. aastal võitis Heljo Kaubi Pöide sovhoosist naismehhanisaatorite võistlusel 2. koha. Esimestel üle-eestilistel künnivõistlustel 1965. aastal saavutas ratastraktoritel 2. koha Kalju Lember Sandla sovhoosist.

Heino Laiapea

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)