Indrek Tustit hakkab abistama tennisetippe

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri põhiabimees, füsioterapeut Indrek Tustit (fotol) on rahvusvahelise haardega asjatundja, kelle oskusi hindavad kõrgelt ka paljud teised maailma tippsportlased. Pariisi ja Londoni ATP tenniseturniiril töötab saarlane kõigi aegade parimate paarismängijate Bob ja Mike Bryani tiimis, kirjutab Õhtuleht.

tustit-indrekAmeeriklastest kaksikvendade Bryanite CV on muljetavaldav. Nad on võitnud koguni 16 Grand Slam´i turniiri ja triumfeerinud 2012. aasta Londoni olümpial. Praegu harjutavad 38-aastased sportlased serblase Dušan Vemici juhendamisel.

Just Bryanite treener palus eestlasel hooaja kahel viimasel suurturniiril oma hoolealuste lihaste eest hoolitseda. “Tegelikult kutsus ta mind ka Aasiasse,” rääkis Tustit. “Dušan tahtis, et läheksin kohe pärast Rio de Janeiro olümpiat nendega kaasa, aga siis olid Gerdil veel võistlused ja mul ei olnud võimalik kuhugi minna.”

31. oktoobril sõidab Tustit Pariisi ja seejärel läheb koos ameeriklastega Londonisse ATP finaalturniirile. Tipptennis on Eesti füsioterapeudile tuttav valdkond, sest mõni aasta tagasi abistas ta Venemaa juurtega, kuid karjääri lõpus Kasahstani esindanud Ksenia Pervakki.

Äsja Jordaaniast Surnumere äärest puhkuselt naasnud Tustit on heas vormis ja uuteks väljakutseteks valmis. “Päris kaua ootasin aega, kui saaks pausi teha, et ei peaks paar nädalat mõtlema, kuidas kedagi ravida,” lausus ta.

Ahvatlevaid tööpakkumisi on Tustitile küllaltki sageli tehtud. Näiteks maailma tippkergejõustiklastest on teda soodsa lepinguga meelitanud norralasest kahekordne odaviske olümpiavõitja Andreas Thorkildsen.

Eestis on Tustiti headest oskustest kõige rohkem huvitatud Kanter. “Kogu selle aja, kui olen kergejõustikuga kokku puutunud, on Gerd olnud ainus, kes on tegutsenud selle huvides, et ma siia jääksin. Teistel on olnud vaid mure, et ma ära ei läheks, aga ühtegi otsest pakkumist ei tehta.”

Uudistetoimetus / Õhtuleht

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 284 korda, sh täna 1)