Grete Paia sõitis Liibanoni Eesti sõduritele külla (3)

grete_paia

Nädala alguses jõudsid Liibanoni ÜRO baasi UNP 2-45 lauljatar Grete Paia ja ansambel Missionaries, vahendas Sõdurileht sotsiaalmeedias.

Muusikud veedavad Eesti sõduritega nädala, mille jooksul annavad nad kaks kontserti, tutvuvad Eesti sõdurite elu ja varustusega ning osalevad ka patrullis.

“Esmamulje on väga-väga positiivne. Olen väikesest peale militaarmaailmast väga huvitatud olnud, päris pisikesena tahtsin mingi aeg isegi spiooniks saada ja oli ka kindel plaan sõjaväkke minna… Elu päris sedasi küll ei läinud, ent seda enam on tegemist minu jaoks kindlasti once in a lifetime kogemusega ning olen meeletult õnnelik ja tänulik, et mulle selline võimalus avanes,” ütles Grete Paia Sõdurilehele, kommenteerides Liibanoni jõudmist.

Mai teises pooles Liibanoni saabunud jalaväerühm Estpla-21 teenib ÜRO rahuvalvebaasis    2-45. Eesti rahuvalvajate ülesanne on patrullida oma vastutusalas nii öösel kui päeval ning nii jalgsi kui motoriseeritult, mehitada vaatlusposte ning täita muid rahuvalvealaseid ülesandeid. Muu hulgas on eestlaste ülesanne patrullida nii öösel kui päeval Iisraeli ja Liibanoni eraldaval nii-öelda sinisel joonel. Koos staabiohvitseridega teenib alates maist Liibanonis ligi 40 kaitseväelast.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 479 korda, sh täna 1)