Staažikas raamatukoguhoidja paneb ameti maha (8)

1. novembrist siirdub pensionile Lümanda raamatukogus üle 44 aasta juhatajana töötanud Marika Raun. “Eks see on nii ja naa,” leidis ta, et ühelt poolt on see veidi kurb ja teisalt jälle mitte.

Rauna sõnul on Lümanda raamatukogu lugejate seas esindatud kõik vanuserühmad alates eelkooliealistest kuni kõrges vanuses pensionärideni välja. “Mulje on üldiselt selline, et kõige aktiivsemad lugejad on pensionärid,” märkis ta. Kuigi lugejate hulk viimastel aastatel eriti kasvanud ei ole, pigem vastupidigi, märkis Raun, et need, kes on vanast järjest harjunud lugema ja raamatust rõõmu tundnud, tunnevad seda ka praegu. “Ikka natuke on raamatukogu tarvis ka,” lausus ta.

On otsustatud, et uut töötajat Marika Rauna asemele ei võeta. Lääne-Saare vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjonis tutvustasid abivallavanem Villi Pihl ja Taritu raamatukogu juhataja Urve Vakker plaani, mille kohaselt jääb Taritu ja Lümanda raamatukokku tööle üks töötaja, Urve Vakker. Uus graafik kujuneb selliseks, et Vakker on kaks päeva nädalas Taritus ja kolm päeva Lümandas. Komisjon leidis, et raamatukogud tuleks säilitada eraldi asutustena, kus Urve töötab nö uue graafiku järgi. Sarnane korraldus on ka Mustjala vallas, kus Liili Ader töötab nii Mustjala kui ka Võhma raamatukogus.

Lääne-Saare valla infotöötaja Merike Lipu ütles, et hetkel veel Urve Vakkeriga läbirääkimised käivad. Täpseid lahtiolekuaegu ei ole veel paika pandud, need selguvad lähitulevikus. Uus kord rakendub uuest kuust.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 470 korda, sh täna 1)