Saarlane tõmbab Paide linnateatrit käima

Paide linn ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikool on sõlminud koostööleppe, mille kaugemaks eesmärgiks on Paide linnateatri asutamine.

Leppe järgi esitab lavakunstikool oma lõpulavastusi, eksamitöid ja teisi tudengiprojekte külalisetendustel Paide kultuurikeskuses ning lavakooli 28. lennu tudengid asuvad tööle selle nimel, et avada hooajal 2018/2019 Paide linnateater, vahendas ERR.

Lavakooli 28. lennu dramaturgi õppesuunas õpib ka Orissaarest pärit Jan Teevet, kes on üks neist, kes peab Paide linnateatri visiooni välja töötama ja seejärel teatri ka käima tõmbama. “See on eelkõige mäng, mis võiks kesta esimeste plaanide järgi kolm aastat, millel on hetkel täiesti lahtised reeglid. Ja siis me hakkamegi proovima, millised reeglid on vaja paika seada selleks, et Paides saaks teatrit teha,” vahendas ERR Teeveti kommentaari.

Teatri loomise leping loodetakse allkirjastada märtsis 2017. Paide linnateatri loomisele aitab nõu ja jõuga kaasa Rahvusooper Estonia.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 584 korda, sh täna 1)