Saaremaa kodutütred Võrumaal pronksilainel

TUBLIS VÕISTKONNAS olid 1. klassi nublud Eudora Kask ja Lisette Steinberg ning 6. klassi noored neiud Katrin Lindmäe ja Rebecca Reial. MERLE PRII

TUBLIS VÕISTKONNAS olid 1. klassi nublud Eudora Kask ja Lisette Steinberg ning 6. klassi noored neiud Katrin Lindmäe ja Rebecca Reial.
MERLE PRII

Laupäeval toimus Võrumaal RMK Pähni looduskeskuse juures vabariiklik nooremate kodutütarde matkamäng. Saaremaad esindas Saaremaa ühisgümnaasiumi võistkond, kes oli võidukas piirkondlikul võistlusel.

Nagu saarlastel kombeks, alustati reisi juba reede pärastlõunal. Asub ju Võru meie väikese riigi teises otsas. Ööbisime Võru staabis koos Tallinna ja Harjumaa tüdrukutega, et siis laupäeval värskena võistlustulle astuda.

Pähni asub Võrust 36 kilomeetri kaugusel tõeliselt looduskaunis kohas. Sealne looduskeskus on omaette vaatamisväärsus. Võistlema olid tulnud 15 piirkonna esindajad Alutagusest Saaremaani, hiidlased jätsid seekord tulemata.

Meie võistkonna ühe pisema, Eudora õnnelik loosikäsi lubas rajale minna kuuendatena. Ees ootas kolm tundi loodusradadel orienteerumist, kus oma teadmisi tuli näidata 15 punktis. Kolmes neist saime maksimumpunktid: tundsime ära viie erineva metslooma hääled, suutsime ära seletada kõik 15 loodusega seotud pildikaarti ning leidsime võistlusrajalt ja tundsime ära kõik stardis kaasasaadud neli puulehte.

Võistluselt ei puudunud ka loogikaülesanded ja füüsilised jõukatsumised. Punktidest peeti üksmeelselt parimaks köierada, kus tuli ületada “jõge” ja orienteeruda põõsarägastikus ning seda kõike aja peale. Rajalt tagasi jõuti rõõmsate ja rõõsadena.

Piinarikkaim osa oli muidugi tulemuste ootamine, sest tulemas oli veel üheksa võistkonda. Aga lõpuks jõudis kätte ka autasustamise aeg ning nagu selgus, tasus ootamine end ära – saarlased saavutasid Põlva ja Võru järel auväärse kolmanda koha!

Järgmisel aastal on vabariikliku võistluse korraldamise au meil, Saaremaa kodutütardel.

Merle Prii

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)