Kuressaare Ametikooli kokaõpilased sõidavad Londonisse võistlema

Kaks Kuressaare Ametikooli kokaõpilast sõidavad pühapäeval Londonisse, et osaleda 23.-28. oktoobrini korraldataval Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni AEHT aastakonverentsil- ja võistlustel.

„Üldiselt tunnen ennast enesekindlalt, aga kõik oleneb tiimikaaslastest,“ rääkis neljanda kursuse kokaõpilane Loore Kuris, kes asub võistlustulle kulinaariakunsti võistluslalal. „Latti kõrgele ei aja, loomulikult oleks tore kui saaksin head tiimikaaslased ja koostöö sujuks ja ehk tuleks ka hea koht.“ Enne võistlusi loositakse õpilased rahvusvahelistesse tiimidesse ning lisaks õppija enda eriala- ja keeleoskusele mõjutab lõpptulemust ka meeskonnatöö oskus ning osalt ka loosiõnn.

Looret on aidanud võistlusteks ette valmistada kokaõpetaja Irina Arhipova ja GOSPA peakokk Alar Aksalu. „Oleme Irina ja Alariga kolmekesi mõtted kokku pannud ja iga kord oleme harjutamisel leidnud midagi, mida parandada või paremaks muuta.

Kolmanda kursuse kokaõpilane Maarja Maripuu võistleb barista võistlusalal, kus kaheliikmelise võistkonna koosseisus tuleb valmistada espressot ja cappuccinot ning vabalt valitud kohvijook korraldajate antud toiduaineid kasutades. Barista võistlusalal pole ametikool varem osalenud.

„Saab huvitav ja põnev olema,“ rääkis Maarja. „Olen erinevate juhendajate käe all tunde harjutanud. Ühest küljest on see raske, teisalt ka huvitav. Areng on olnud hüppeline.
Loodan et paariline tuleb mõistlik ja omavahel arusaamatusi ei teki.“

Õpilasi saadavad ametikooli direktor Neeme Rand ja toitlustuse juhtõpetaja Ülle Tamsalu. Võistluse korraldab Londoni kesklinnas asuv Docklands Academy.

Mullu võitis ametikooli kokaõpilane Anette Vaab Itaalias Cervias korraldatud AEHT aastakonverentsil klassikalise köögi (haute cuisine) võistlusalal pronksmedali.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)