Nasva Ülejõe elanikud on fileerimistsehhi vastu (34)

ARVI TALK: kavandatav fileerimistsehh ei tohiks ümbruskonna elanikke häirida rohkem kui samas kunagi toimunud kummidetailide tootmine. SANDER ILVEST

ARVI TALK: kavandatav fileerimistsehh ei tohiks ümbruskonna elanikke häirida rohkem kui samas kunagi toimunud kummidetailide tootmine.
SANDER ILVEST

15 Nasva Ülejõe tänava elanikku esitas Lääne-Saare vallavalitsusele vaide, milles nõuavad Ülejõe 20A kinnistule kavandatava kalandusühistu Nasva fileerimistsehhi projekteerimistingimuste ja ehitusloa tühistamist.

“Load ei ole väljastatud seaduspäraselt ja meie juristide hinnangul on protsessis tehtud mitmeid vigu,” rääkis Saarte Häälele kavandatava tsehhi piirinaaber ja vaide vallavalitsusse toimetanud Mart Tamm. “Ei vald ega arendajad pole kohalikke inimesi poole sõnagagi neist plaanidest teavitanud. Protsess on toimunud kiirustades, lausa tormakalt ja tahtlikult või tahtmatult on jäetud teavitamata isikud, kelle huvisid riivatakse,” märkis ta.

Tamm selgitas, et tema ja ümberkaudsed inimesed on mures oma kodurahu pärast. Praegu on Ülejõe 20A krundil ladu ja õunamahlatööstus, kuid uute kavandatavate tegevustega kaasnevad tema hinnangul mürataseme ja liikluskoormuse tõus ning võimalik reostuse oht. Lahendamata on ka liikluskorraldus. “Küsitavusi on üksjagu,” nentis Tamm.

Kalandusühistu Nasva esindaja Arvi Talk ütles, et ehitusluba on ühistule väljastatud ja mingeid piiranguid see ei sea. “Küsimus on, kas projekt Saarte Kalandusest läbi läheb. Kui ei lähe, siis langeb asi ära,” lisas ta.

Talk kinnitas, et tsehhi rajamisest on Mart Tammega räägitud. “Aga teda see miskipärast hirmsasti segab. Liikluskoormus pidi sada protsenti tõusma – praegu käib seal kaks autot, edaspidi ehk neli. Müra – seda ei saa tekkida, kuna kaheksakilovatine kompressor on ruumis sees,” selgitas ta ja lisas, et kogu kõnealune vaie on pastakast välja imetud.

“Aga eks see on ikka nii, et kui keegi midagi teha tahab, siis ollakse karjakaupa vastu. Üks ässitab teisi üles,” nentis Talk. Ta meenutas, et samas Ülejõe 20A angaaris käis aastaid tagasi kummitihendite tootmine. “Kas nad kardavad, et sealt hakkab tulema sama suur müra? Ma ei mäleta, et siis oleks keegi protestinud, kuigi kummihaisu ja kõrbevärki oli ja masinad undasid. Nüüd on ühe pisikese fileerimistsehhi pärast niisugune kära tõstetud. Mõttetu teema,” arvas Arvi Talk.

Ta lisas, et on vaide küsimuses konsulteerinud vallavalitsusega, kust talle kinnitati, et vald lahendab selle.

Eilse tööpäeva lõpuks Saarte Hääl vallavalitsusest kõnealuse teema kohta kommentaari ei saanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 851 korda, sh täna 1)