MUHU UUDISSED: Muhuse tuleb jälle üks uhke asi juure (1)

Ei neh. Mineva riede selle irmpsa valju tuulega sai üks isevärki pissike pidu Muhus ää pietud. Kis oo viimsel aal Hellamoa kirgu alt müöda juhtun minema, sie oo kindlasti juba ää silman, et spordilatsi nurkas köib miskitsugune ehitustüö irmsa oolega. Just sõnna kohta tuleb Muhu laululava.

Lava iseenesest oo juba ää valatud ja nüid olli just sie paras aeg, et nurgakivi koa betooni sisse ää petata. Ja seda nie asjakarbid (vallamaja ja külakeskuse rahvas ja ehitajad ja mõned koorilauljad) sial siis kampas paika pannidkid. Silinder olli küll nii uhke – siilikukangas olli teesele ümber kiertud ja pisiksed pillitutid otsa sätitud –, et nõukest olli ühna kahu sõnna nurga sisse ää matta. Aga nii vägev ehitus oo nõukest silindrit ikka ­veart­ koa. Neh, sai kampas järgi katsutud, et laul kõlab juba paergu ühna uhkesti. Kalju Meelise pill tegi orgestrimuusikad koa. Ehitajaks oo puhas omad Kehte-poesid ja Kulder lubas, et kuu aa pärast soab sarika liikusid. Soame ikka nähe.

Tuleva sui pidada sial juba masu laulupidu pietama. Nõnna et kis tahab ise pidust osa soaja ja lava pial laalda, siis paergu soab viel segakuori ennassid kampalisteks panna.

Mineva nädali olli sii jutuks, et kõiksugu taidluse ringid oo oma ooaaga pihta akan ja nõnna kut Anneli moole ütles, oo sportimise ooaeg koa nii vaikselt tüöse soan, et kõrvaline inimene põle aru soangid. Kessiku tihasse aeroobikad ja köiasse Leisis ojomas. Teisibe oo lasteaidas jooga. Aeroobika tundis küsitse iga korra iest neli eurut ja joogas kolm. Ojomaskäik lähäb maksma viis ja pool eurut ja lastel ja pensiunääridel kolm ja pool. Neh ja omast minekust piaks ikka Annelile jälle tiada koa andma. Siis oo ikka tiada, et kõik bussi piale koa mahtuvad.

Ja lasteaidas soab jälle portselani piale moalimist tiha. Selle kohta soab täpsemini uurida Reeda kääst.

Täna õhta oo Piiri magasiaitas taaskasutuskeskuse ruumis õpiõhta. Mare õpetab nõeltehnikas ümargusi kaltsuvaipasid tegema. Materjaal ja tüöriistad oo puhas olemas. Paljast kohale minemise vae. Ja viis eurut tuleb koa seltsi võtta. Sie oo materjaali raha.

Ja nõuksi õpiõhtaid laanitse sial korralda kuni voasta lõpuni iga kahe nädali takka. Uurige Nõmmesaadu Mare kääst järgi. Taale piakskid igakordas natusse ette elistama. Siis ikka tiab ruumi laneerida ja materjaali koa ette varuda.

Neh aga olge siis munuksed!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 287 korda, sh täna 1)