JUHTKIRI: Kas keegi vastutab? (6)

Mandri ja saarte vahelise laevaliikluse täielik üleminek riigi kontrolli alla on osutunud halvaks unenäoks, mis kipub võtma juba luupainaja mõõtmeid.

Kõikvõimalikud lubadused, mis uue vedajaga seoses viimastel aastatel välja on käidud, hulbivad häbelikult unustuse jõel. Pole laevu, mis pidanuks kujunema pikaks sammuks tulevikku, pole “kosmilist” teenust, pole miljonitesse ulatuvat kokkuhoidu. Kõige kurvem on aga tavalise reisija, laiemalt kõikide saareelanike nöökimine. Vana kaev süljati täis ja aeti kinni, aga uut alles kaevatakse ja vett pole sealt siiani kätte saadud.

Inimesed on kannatlikud ja parema tuleviku nimel valmis paljutki taluma. Aga see ei sega küsimast: kes ikkagi vastutab? Kunagi astus kultuuriminister tagasi, kui selgus, et Kultuurkapitali juht on miljoneid asutuse raha kasiinos maha mänginud. Parvlaevasaaga käima lükanud kunagine majandusminister Parts on saanud tasuks priske palgaga euroametniku koha. Võib-olla ei ole see piir veel käes, kus keegi vastutama peaks hakkama. Kui keegi üldse oskab öelda, kus see piir on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 622 korda, sh täna 1)