UUS: Tuul katkestas liikluse Kuivastu-Virtsu liinil, Väinamere Liinid on valmis vedama varahommikuni (6)

Keeruliste ilmastikuolude tõttu on laevaliiklus Kuivastu-Virtsu liinil täna alates kella 13st katkenud.

Liikluse taastumisel sõidavad laevad edasi ka pärast südaööd ehk 1. oktoobri varahommikuni. Väinamere Liinid OÜ tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku jätkata veoteenuse osutamist ka pärast 30. septembri kella 00.00, kuni ootejärjekorra likvideerimiseni, kuid seejuures mitte kauem kui 1. oktoobril kella 5ni hommil, mil ülevedudega peaks jätkama uus operaator. Ministeerium nõustus Väinamere Liinid OÜ ettepanekuga.

Kuivastu-Virtsu liini teenindavad parvlaevad Ionas ja Harilaid, sest PL Hiiumaa on plaanilises dokihoolduses Tallinnas. Ilmateenistuse andmetel puhub edela- ja läänetuul puhanguti 20-25 m/s – keeruliste ilmastikuolude tõttu ei saa parvlaevad Harilaid ja Ionas ülesõite teostada, sest on tuuletundlikumad kui tavapäraselt liinil sõitnud parvlaev Hiiumaa. Parvlaevaliikluse taastumine sõltub ilmastikuoludest.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel sadamatesse mitte sõita enne kui laevaliiklus on taastunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 246 korda, sh täna 1)