Uusi laevu Väinamerele oktoobris veel ei tule (1)

Tallinna Sadama sõnul ei jõua tõenäoliselt ükski uutest parvlaevadest liinile isegi oktoobri jooksul, kuna kõige varem jõudma pidanud Leigeri üleandmine venib, vahendas BNS eile.

Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul teeb Türgi Sefine laevatehas endiselt ettevalmistusi, et Leiger üle anda. “Kahjuks võib ilmselt juba arvata, et oktoobris laev liinile ei jõua, kuna vastuvõtmist ei ole veel toimunud,” ütles Arro BNS-ile.

Sirle Arro sõnul tahtis Türgi laevatehas Leigeri üle anda, aga TS Laevad ei võtnud seda vastu, kuna laeva süsteemid ei vastanud omaniku ootustele. “TS Laevad kinnitab endiselt, et kvaliteedis me järeleandmisi ei tee,” märkis Arro.

Üleeile teatasid TS Laevad, et Poola laevatehases valmiva parvlaeva Tõll üleandmine võib toimuda oktoobri lõpus ning liinile saaks alus asuda novembrist.

TS Laevade juhatuse esimehe Kaido Padari kinnitusel on parvlaeva Tõll üleandmine planeeritud oktoobri lõppu. Padari sõnul käivad praegu kai ääres erinevate süsteemide katsetused, kuid õige pea on loota katsetusi ka merel, vahendab Postimees.

Padar ei salanud, et lähiajal võib tulla ootamatuid probleeme ja takistusi, kuid TS Laevade kinnitusel kvaliteedis järeleandmisi siiski ei tehta.

Teine Poolas ehitatav parvlaev Piret loodetakse reisijaid vedama panna järgmise aasta esimestel kuudel.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)