Saaremaal saab toetust 2000 üksikut pensionäri (4)

Valitsus leppis sel nädalal kokku, et järgmisest aastast hakatakse üksinda elavatele pensionäridele maksma ühekordset 115 euro suurust toetust.

Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakonna juhataja Hede Sinisaar ütles Saarte Häälele, et rahvastikuregistri ja sotsiaalkindlustusameti 2015. aasta andmetel oli Eestis ligikaudu 88 000 üksinda elavat pensionäri ning veidi enam kui 2200 inimest elas Saare maakonnas.

Toetust hakatakse Sinisaare sõnul maksma üks kord aastas üksi elavatele pensionäridele, kelle pension on väiksem kui 1,2-kordne keskmine pension. “Saare maakonna kõikidest üksi elavatest pensionäridest saab toetust hinnanguliselt 90% ehk ligikaudu 2000 inimest,” märkis Sinisaar.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 069 korda, sh täna 1)