Sadamates valmistutakse uute laevade tulekuks (11)

Riigi sadamaid haldav Saarte Liinid kohandab neljas parvlaevasadamas kairampe, ehitades neile kokku umbes 60 000 euro eest jalakäijate jaoks laiendused.

AS-i Saarte Liinid juhatuse liige Jaanus Tamkivi ütles Saarte Häälele, et jalakäijate turvalisuse huvides paigaldatakse olemasolevate rampide külge konsoolplatvormid ja käigupiirded jalakäijate jaoks.

“Uued laevad on pisut laiemad, olemasolevat rampi saavad nad edukalt kasutada, kuid jalakäijate liikumisskeemi vaadates võib tekkida olukord, et nende turvalisus ei ole päris tagatud,” selgitas Tamkivi.

Täiendused tulevad kuuele rambile, mida Kuivastu ja Virtsu sadamas on kummaski kaks, Rohukülas ja Heltermaal mõlemas üks. Ümberehituste orienteeruv maksumus on
60 000 eurot.

Samaaegselt käib sadamates ka Tamkivi sõnul “vana perioodi tagajärgede likvideerimine”. “Saaremaa”, “Hiiumaa” ja “Muhumaa” võimsus oli oluliselt suurem kui varasematel alustel ja seetõttu on sadamates põhjakindlustust oluliselt kulutatud,” rääkis Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 332 korda, sh täna 1)