Kultuuritöötajad kiikasid tulevikku (1)

Esimene rida vasakult: Valjala valla kultuurijuht Anneli Kaljuste, Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong, Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, Lümanda kultuurimaja juhataja Ulvi Põld, Ruhnu rahvamaja juhataja Karin Treufeldt, Kuressaare Kultuurivara juhiabi-projektijuht Eena Mark, Mustjala rahvamaja juhataja Edith Viira, Kuressaare Kultuurivara juhataja kt Tiiu Tammoja, Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas ja Salme rahvamaja juhataja Maire Sillavee. Tagumine rida vasakult: Kärla rahvamaja juhataja Virge Varilepp, Kihelkonna rahvamaja juhataja Anneli Teppo-Toost, Saare maavalitsuse kultuurinõunik Valve Heiberg, Sandla kultuurimaja juhataja Annely Õisnurm, Eikla klubi juhataja Viia Rohtla, Lääne-Saare Kultuur SA tegevjuht Pille Mägi, Karja lugemis- ja teabetoa juhataja Lii Mägi, Nasva klubi juhataja Hiie Kuusk, Pärsama kultuurimaja juhataja Aina Tomson, Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, Laimjala rahvamaja juhataja Inga Rand, Muhu kultuuri- ja spordikorraldaja Anneli Tamm, Aste klubi juhataja Triino Lest ja Pöide kultuuritöö juht Krista Riik. Foto: AARE LAINE

Esimene rida vasakult: Valjala valla kultuurijuht Anneli Kaljuste, Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong, Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, Lümanda kultuurimaja juhataja Ulvi Põld, Ruhnu rahvamaja juhataja Karin Treufeldt, Kuressaare Kultuurivara juhiabi-projektijuht Eena Mark, Mustjala rahvamaja juhataja Edith Viira, Kuressaare Kultuurivara juhataja kt Tiiu Tammoja, Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas ja Salme rahvamaja juhataja Maire Sillavee.
Tagumine rida vasakult: Kärla rahvamaja juhataja Virge Varilepp, Kihelkonna rahvamaja juhataja Anneli Teppo-Toost, Saare maavalitsuse kultuurinõunik Valve Heiberg, Sandla kultuurimaja juhataja Annely Õisnurm, Eikla klubi juhataja Viia Rohtla, Lääne-Saare Kultuur SA tegevjuht Pille Mägi, Karja lugemis- ja teabetoa juhataja Lii Mägi, Nasva klubi juhataja Hiie Kuusk, Pärsama kultuurimaja juhataja Aina Tomson, Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, Laimjala rahvamaja juhataja Inga Rand, Muhu kultuuri- ja spordikorraldaja Anneli Tamm, Aste klubi juhataja Triino Lest ja Pöide kultuuritöö juht Krista Riik.
Foto: AARE LAINE

Saare maavalitsuse saalis kohtusid eile omavalitsuste kultuurijuhid, et teha tuleva aasta plaane ja vahetada informatsiooni.

Külla oli kutsutud ka Saaremaa omavalitsuste liidu esimees ja Kuressaare linnapea Madis Kallas, kes rääkis omavalitsuste ühinemisest.

Saare maavalitsuse kultuurinõunik Valve Heiberg ütles, et eelkõige sooviti Kallaselt teada, mismoodi hakkab ühendvallas välja nägema kultuuritöö. Samuti taheti teada, kes hakkavad uusi struktuure paika panema ja moodustama.

Heiberg tõdes, et tegemist on küllaltki emotsionaalse teemaga, kuna teatud määral valitseb teadmatus. Kallase sõnum oli, et esimese nelja aasta jooksul peaks kõik alles jääma ja samas mahus jätkuma. “Selles mõttes maandas ta hirme,” märkis Heiberg. Samuti rõhutas Kallas, et kultuuritöötajad peaksid ka ise aktiivsed olema oma ideede väljakäimisel ja mitte n-ö ootele jääma.

Nõupidamise teises pooles panid kultuuritöötajad paika tulevase hooaja žanripäevade toimumiskohad ja –ajad. Lisaks tutvustas Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember Rahvakultuuri keskuses algavaid koolitusi ja rääkis ka avatavatest taotlusvoorudest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 627 korda, sh täna 1)