JUHTKIRI: Nokk kinni, saba…

Eestlane olevat individualist. Tahab elada oma majas ja kui vähegi võimalik sõita bussi asemel autoga. Autoga liikuda on ju kiirem ja mugavam, ei pea oma tegemisi bussi graafiku järgi sättima. Vahel ei ole asi aga individualismis. Kõik lihtsalt ei saa endale autot lubada või sellega sõita. Alternatiiv on ühistransport. Kui on.

“Meie kandis buss ei käi” on keskustest kaugemal elavate inimeste suust paraku üsna kulunud lause. Aastate jooksul on selliseid “päevataguseid paiku” aina juurde tulnud.

Kuna reisijate arv väheneb, tuleb liinivõrku koomale tõmmata. Kuna liinivõrku tõmmatakse aina koomale, väheneb ka reisijate arv. Nokk kinni, saba lahti. Mida teha, et bussiga sõitjate arv enam ei kahaneks (kasvamisest esialgu vist unistada ei maksa)?

Tundub, et ideaalset retsepti pole suutnud välja mõelda veel keegi. Samas seda, et midagi annab kindlasti paremaks teha, näitasid mõned vigade parandused olemasolevas sõiduplaanis. Pelgalt käte laiutamisest ju abi ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 146 korda, sh täna 1)