Saaremaa muuseumis tõusevad piletihinnad

2017. aasta 1. jaanuarist tõusevad piletihinnad nii Kuressaare linnuses kui ka Mihkli talumuuseumis.

Kui praegu maksab täiskasvanu pilet linnusesse 5 eurot ja õpilase pääse 2,5 eurot, siis tulevast aastast tõusevad hinnad vastavalt 6 ja 3 euro peale. Mihkli talumuuseumis maksavad piletid praegu vastavalt 1,5 ja 1 eurot ning tõusevad 3 ja 2 euro peale. Lisaks tõusevad ka pere-, näituse- ja Saare maakonna koolide õpilasgruppide piletite hinnad.

Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa ütles, et hinnatõus on tingitud mitmest asjaolust. Nimelt kehtivad praegused piletihinnad 2011. aastast. “Elu on vahepeal edasi läinud, tuleb järele minna,” tõdes Püüa. Ka ei ole riik Püüa sõnul oma panust muuseumi majandamisel viimaste aastate jooksul suurendanud. “Masust alates. Siis tõmmati koomale ja nii ta Saaremaa suhtes jäi,” täpsustas muuseumi direktor. Samuti tõi ta välja, et lossihoovi, kus on mitmeid tasuta näitusi, on sissepääs tasuta. Hinnatõus peaks veidike korvama seda, et kindluse vallide ees piletiraha ei küsita.

Samaks jäävad piletihinnad Aavikute majamuuseumis, kus täiskasvanule maksab pilet 2 eurot ja õpilasele 1 euro. Seal tõusid hinnad juba selle aasta algul, kui majamuuseum taasavati.

Tasuta pääsevad Saaremaa muuseumi ja selle filiaalidesse kuni 8-aastased lapsed, kuni 16-aastased puudega isikud ning sügava puudega 16-aastased ja vanemad inimesed koos saatjaga, Eesti muuseumide töötajad ja ICOM-i liikmed.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 311 korda, sh täna 1)