“Õpilane” magas lillepotis

MAGAV LOOMAKE: Varjukannikese varjus oli magusas unes pisike ja pehme nahkhiir. LIISE KALLAS

MAGAV LOOMAKE: Varjukannikese varjus oli magusas unes pisike ja pehme nahkhiir.
LIISE KALLAS

Kihelkonna kooli õpetaja Liise Kallas avastas enne järjekordse koolipäeva alustamist klassiruumis lilli kastes, et seal on end sisse seadnud “uus õpilane”.

Lillepotis varjukannikese sametiste lehtede all jäi talle sõrme alla veel midagi pehmet. Nimelt katsus õpetaja Kallas enne kastmist järele, kas muld on kuiv või niiske.

Lehtede alla piiludes avastas õpetaja sealt umbes väikese sõrme pikkuse pikutava nahkhiire – pisikese ja armsa, nagu ta ise kinnitas. “Ta tegi silmad lahti ja vaatas mind vastu, aga kuskile asja tal küll ei olnud,” rääkis Liise Kallas.

“Magas rahulikult sealsamas edasi ja niimoodi terve päeva. Kõik käisid teda lehtede vahelt veidike piilumas, kuid teda see absoluutselt ei häirinud,” kinnitas õpetaja. Nahkhiir meeldis Kallase sõnul kõigile väga ning lastele meenusid kohe oma vahvad lood, mis nahkhiirtega seotud. “Osa oli nahkhiirt varem näinud, osa ei olnud. Ka tunnis rääkisime, mis loomad need nahkhiired on, kus elavad, kuidas talvituvad, ja kõik muud teemad tulid meil jooksvalt nahkhiirega seotult.”

Kuna Liise Kallas ei pidanud klassiruumi ja lillepotti pisikesele nahkhiirele kuigi sobivaks elupaigaks, sättis ta teisipäeval end töölt koju asutades lillepoti magava nahkhiirega klassi aknalauale ja jättis akna veidi lahti. Hommikuks oli nahkhiir oma teed läinud.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 850 korda, sh täna 1)