UUS! Katk jõudis ka Orissaare jahimaadele (1)

OHUPIIRKOND: Kodusigadel tuvastas VTA Saaremaal seakatku selle nädala alguses, kui sai laborist kinnituse kahtlusele, et Valjala valla Sakla külas asuvas 2700 seaga farmis on sigade Aafrika katk. Farmi omanik ütles pärast seda, et kahtlustab sabotaaži. MAANUS MASING

Ühe esmaspäeval Orissaare jahimaadel lastud ja ühe samast leitud seakorjuse katkuproovid osutusid positiivseks.

Orissaare jahiseltsi esimees Hinnar Kuuder ütles Saarte Häälele, et korjus leiti ja katkusiga kütiti mõlemad Ööriku kandis. Ta lisas, et täna peaks selts ka otsustama, kas laseb oma jahialale tuua ulukikorjustele mõeldud konteineri.

Saarte Jahimeeste Seltsi tegevjuht Ive Kuningas lisas, et jahiseltsidelt oodatakse taotlusi konteineritele neljapäeva (22.09) jooksul. VTA lubatud külmkambrite kohta tal uuemat infot ei olnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 187 korda, sh täna 1)